Med en måned igjen på registreringsstatistikken for året, ligger også 2012 an til å bli et svært gunstig år for norske bilimportører.

Etter gullåret ifjor, der det for hele året ble registrert over 138.000 personbiler, ligger salget an til å bli enda litt bedre i år.

I november faller salget imidlertid salget noe. Det ble registrert 11.986 nye personbiler, noe som er et fall på tre prosent fra samme måned i fjor, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Totaltallet ligger i årets 11 første måneder på 128.598 personbiler og 29.239 varebiler. Personbilsalget er dermed 1,4 prosent bedre enn i fjor på samme tid.

Store bilder: Her er de mest populære modellene i november.

Folkevogn på topp
Det er fremdeles Volkswagen som er Norges største bilmerke, med en markedsandel på 14,9 prosent hittil i år og hele 17,2 prosent i november. Toyota øker mer enn bestselgeren, og med flere nyheter neste år, kan det japanske bilmerket igjen gi Volkswagen kamp om topplasseringen til neste år. Toyota har til og med november en markedsandel på 12,5 prosent.

Som vanlig er det Golf som er den mest solgte modellen, til tross for et fall fra året før. Nå har derimot Golf kommet i ny generasjon, en bil som er bedre enn noengang, og vi regner med at registreringene kommer til å øke for denne modellen.

Les DN.nos test av den nye Golf: Denne bilen feier konkurrentene av banen

På andre- og tredjeplass i november følger Passat og Tiguan. Deretter kommer Toyota Yaris og Volvo V70.

Store bilder: Her er de mest populære modellene i november.

Artig å merke seg at elbilen Leaf er Nissans nest mest solgte modell, både i november og i hele 2012. Den ligger nå på en 13 plass blant modellene registrert i år med 2160 biler.

Premium i vekst
De tre tyske premiummerkene har alle sammen en god vekst hittil i år. Audi er det største merket med en markedsandel på 6,1 prosent så langt i år, fulgt av BMW mer 5,4 prosent og Mercedes med 3,9 prosent markedsandel hittil i år.

Den største veksten er det Mercedes som står for med 19,4 prosent, mens begge de to andre vokser med drøye 15 prosent. Spesielt imponerende er antallet solgte av den store luksussuven M-klasse som har en startpris på nesten 800.000 kroner før man legger på utstyr. 459 nyregistrerte biler hittil i år, gjør den til Norges mest solgte luksussuv, med mer enn dobbelt så mange registrerte som konkurrenten Porsche Cayenne.

Les test av Mercedes M-klasse: Opphever tyngdeloven

Bruktimporten vokser
Som i oktober, vokser fremdeles bruktimporten. I november ble det bruktimportert over 15 prosent flere personbiler enn i november 2011.

Les også: Nå importerer folk bilene sine selv

Elendig ute i Europa
Ute i Europa er virkeligheten en ganske annen. Det franske bilsalget falt med nesten 20 prosent i november, og 2012-salget takter mot å bli det verste på 15 år, med et forventet fall på 14 prosent i år.

Også i Spania var november-tallene ned med over 20 prosent, til tross for en ny subsidieordning som visstnok skal ha redusert fallet med 15 prosentpoeng, ifølge bransjeavisen Automotive News Europe.

Store bilder: Her er de mest populære modellene i november.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.