Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Enerådende.
Norges nest mest solgte bil er Volkswagen Caddy med hittil 4.925 registrerte biler. Det er en vekst på 16,8 prosent fra samme periode i fjor. Volkswagen les mer

Her er Norges nest mest solgte bil

Hver tredje nye norske varebil er en folkevogn. Volkswagen Caddy alene selger mer enn alle modellene til de andre varebilmerkene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norges mest solgte bil er i år Volkswagen Golf med 5.861 registreringer hittil. På andreplass kommer varebilmodellen Volkswagen Caddy, som med 4.925 solgte biler nesten er dobbelt så stor alene som nest mest solgte varebilmerke i Norge; Peugeot.

Hittil i år har Volkswagen registrert 10.174 nye varebiler under 3,5 tonn her i landet, viser statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

I november falt varebilsalget med nesten 25 prosent. Volkswagen var det eneste av de ti største varebilmerkene som gikk motsatt vei, med en vekst på 0,9 prosent i november, og en markedsandel på oppsiktsvekkende høye 39,7 prosent.

Les om personbilsalget her: Norge trosser Europa

For hele året ligger Volkswagen på en historisk høy markedsandel på 34,8 prosent. Varebilmarkedet er ned 7,2 prosent hittil i år, men Volkswagen vokser fra konkurrentene. Salget har så langt i år økt med 3,9 prosent. Volkswagen Nyttekjøretøyer selger flere biler alene, enn de neste fire merkene til sammen.

Mest populære modell er Caddy, som alene innehar en markedsandel på 16,8 prosent. Transporter/Caravelle er nest mest solgte varebil med en markedsandel på 11,6 prosent.

Peugeot har falt mindre enn konkurrentene Toyota og Ford, og passere begge disse på merkestatistikken inn til en andreplass. I tillegg til Volkswagen er det kun Mercedes-Benz og Fiat av merkene på topp-ti-lista som har vekst i salget.

Her er de mest solgte varebilmodellene hitil i år:Merke og modell

Antall

1

Volkswagen Caddy

4.925

2

Volkswagen Transporter/Caravelle

3.379

3

Peugeot Partner

2.056

4

Citroën Berlingo

1.837

5

Mercedes-Benz Vito

1.269

6

Ford Connect

1.236

7

Toyota Hiace

986

8

Toyota Hilux

968

9

Ford Transit

878

10

Volkswagen Touran

849

Registreringer til og med 1/11-2012
Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken