BMWs fremtidsplaner
00:00
Publisert:

BMW startet første kvartal i år med en vekst i salget på nesten ni prosent. Selskapet forventer også en videre vekst fremover.

-Vi hadde et sterkt salgskvartal over hele verden, oppløftende tegn i Europa, sterkt i USA og Asia. Vi er på linje med prognosene våre, og jeg tror du vil få se en økning utover i året, sa Ian Robertson, styremedlem og globalt ansvarlig for salg og markedsføring i BMW Group til DN.

BMW Gruppen solgte 487.024 biler i første kvartal, og det var spesielt etterspørselen etter suver som økte. Leveringene av X1 økte med 15 prosent, X3 med 11 prosent og nye X5 med 14 prosent. Men BMW hviler ikke på laurbærene, og planlegger mange nyskapninger i nær fremtid for å holde unna for Audi og Mercedes, som begge har utsagte mål om å bli største premiummerke.

-Vi er klart foran, og vi vil beholde ledelsen. Vi har mange nye modeller som lanseres nå, som 4-serien Gran Coupé, nye M3 og M4, i8 og selvsagt i3. Mot slutten av året vil vi komme med den første forhjulsdrevne plattformen fra BMW. I tillegg har vi den nye Mini på vei ut, og nylig lanserte bi Rolls-Royce Wraith. For alle merkene vil du se et stort antall nyheter i 2014, og det kommer til å fortsette i 2015 med nye biler i alle segmenter, sier Robertson.

BMW-toppen var i Norge forrige uke i forbindelse med lanseringen av den ladbare hybriden i8. Han lover at det skal komme flere biler fra undermerket i også.

Les også: - Nå blir elbiler sexy

- Da vi startet i-merket, var det klart at dette ikke skulle bli et merke med bare en modell. Så vi har varemerkebeskyttet alle tallene mellom 0 og 9, så uten å si hva som blir det neste, kan jeg ihvertfall si at det blir en neste. Det mest spennende med dette er at vi har to ytterpunkter, vi har i og vi har M, og i mellom kommer alle de BMW-er man kan ønske i tillegg, sier Robertson.

Les test av BMW i3: Biltest: BMW i3: Døråpneren

Les også: - Bilen vil redefinere BMW

Les test av nye 2-serie coupé: Egobilen

Se alle bilnyhetene i 2014: Nytt suv-år i vente

BMW-toppen Ian Robertson var i Oslo for å vise frem sportsbilen i8.
BMW-toppen Ian Robertson var i Oslo for å vise frem sportsbilen i8. (Foto: Fredrik Solstad)
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.