Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kjell-Arne Wold hos Tesla har så langt i år levert ut 2368 Tesla Model S. Regjeringen foreslår ingen endring for elbilene i revidert budsjett. Foto: Øyvind Elvsborg
Kjell-Arne Wold hos Tesla har så langt i år levert ut 2368 Tesla Model S. Regjeringen foreslår ingen endring for elbilene i revidert budsjett. Foto: Øyvind Elvsborg les mer

Elbil

Beholder elbilgodene

Det er ikke foreslått endringer i bilavgiftene i revidert budsjett.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det er ikke foreslått endringer for elbiler i revidert budsjett, til tross for at Statens inntekter blir mindre.

"Elbiler har en rekke avgiftsfordeler og bruksfordeler. I de siste månedene har disse fordelene bidratt til en kraftig økning i elbilsalget. I de fire første månedene i år står elbilene for drøyt 13 prosent av nybilsalget. Det er svært høyt i internasjonal sammenheng. Den store satsingen på elbiler gir imidlertid reduserte inntekter til staten.

Regjeringen foreslår ikke endringer for elbilene i Revidert nasjonalbudsjett 2014. I Klimaforliket var det enighet om at dagens avgiftsfordeler for kjøp og bruk av rene nullutslippsbiler videreføres ut denne stortingsperioden (2017), så fremt antall rene nullutslippsbiler ikke overstiger 50 000." heter det i en melding fra Regjeringen.

Heller ikke de vanlige bilavgiftene endres i revidert budsjett, her heter det:

"I regjeringserklæringen har Regjeringen varslet en helhetlig gjennomgang av kjøretøy- og drivstoffavgiftene med sikte på endringer for å stimulere til bruk av ny teknologi, en sikrere bilpark og mer miljøvennlige valg. Regjeringen foreslår ikke endringer i bilavgiftene i Revidert nasjonalbudsjett 2014, men vil komme tilbake til saken når den helhetlige gjennomgangen foreligger."

Her er elbilsalget så langt i 2014:

  Modell Antall
1 Tesla Model S 2368
2 Nissan Leaf 2135
3 Volkswagen E-Up 1097
4 BMW i3 932
5 Citroën C-Zero 183
6 Mitsubishi i-MiEV 171
7 Peugeot iOn 61
8 Ford Focus 60
9 Renault Zoe 23
10 Renault Fluence 8
11 Nissan NV200 1
11 Smart ForTwo 1
  Totalt 7040
Kilde: Opplysningerådet for veitrafikken

 

Det var ved utgangen av april registrert 27.000 elbiler i Norge.

Bil Revidert nasjonalbudsjett Elbil
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.