Det er ikke foreslått endringer for elbiler i revidert budsjett, til tross for at Statens inntekter blir mindre.

"Elbiler har en rekke avgiftsfordeler og bruksfordeler. I de siste månedene har disse fordelene bidratt til en kraftig økning i elbilsalget. I de fire første månedene i år står elbilene for drøyt 13 prosent av nybilsalget. Det er svært høyt i internasjonal sammenheng. Den store satsingen på elbiler gir imidlertid reduserte inntekter til staten.

Regjeringen foreslår ikke endringer for elbilene i Revidert nasjonalbudsjett 2014. I Klimaforliket var det enighet om at dagens avgiftsfordeler for kjøp og bruk av rene nullutslippsbiler videreføres ut denne stortingsperioden (2017), så fremt antall rene nullutslippsbiler ikke overstiger 50 000." heter det i en melding fra Regjeringen.

Heller ikke de vanlige bilavgiftene endres i revidert budsjett, her heter det:

"I regjeringserklæringen har Regjeringen varslet en helhetlig gjennomgang av kjøretøy- og drivstoffavgiftene med sikte på endringer for å stimulere til bruk av ny teknologi, en sikrere bilpark og mer miljøvennlige valg. Regjeringen foreslår ikke endringer i bilavgiftene i Revidert nasjonalbudsjett 2014, men vil komme tilbake til saken når den helhetlige gjennomgangen foreligger."

Her er elbilsalget så langt i 2014:

 

Det var ved utgangen av april registrert 27.000 elbiler i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.