Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Tesla

- Ingen skadet i Tesla

Tesla-gründer Elon Musk hevder ingen så langt er blitt alvorlig og permanent skadet i en Tesla, selv om det har vært noen heftige kollisjoner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det opplyste Teslas direktør Elon Musk under tirsdagens aksjonærmøte i Tesla, som ble avholdt i Mountain View, California.

Musk fortalte aksjonærene at kundenes Tesla-biler har kjørt 553 millioner kilometer uten en eneste alvorlig, permanent skade.

- Og det har vært noen skikkelig ville krasj. Det var en fyr som kjørte sin Tesla gjennom to betongmurer i 180 kilometer i timen, sa Musk.

Tesla-direktør Elon Musk er på jakt etter et sted å bygge en ny "Gigafabarikk" til produksjonen av en ny "billlig"-Tesla som skal være i gang i 2016.
 

Han har tidligere fortalt folk at bilen var trygg med mindre noen kjørte den over kanten på en klippe.

- Så kjørte noen den over kanten på en klippe, sa han.

Bygger «gigafabrikk»

Musk fortalte aksjonærene at hans personlige mål er å få kundene til å elske sine Teslaer like mye som de elsker sin boliger, og at han mener at noen kunder allerede har kommet dit, ifølge LA Times.

Den ventede billig-Teslaen, som skal koste rundt 35.000 dollar (210.000 kroner) i USA, skal likevel ikke hete Model E. Ford har truet med å saksøke Tesla dersom bilen blir hetende «Model E».

- Vi har Model S og vi har Model X. Vi tenkte at vi like godt kunne kalle den neste for E. Da ringte Ford og sa at de vil saksøke oss. Da sa vi :«Ford dreper sex! Det er forferdelig» Så vi kommer ikke til å kalle den Model E, sa Musk til aksjonærene.

Bilen, som altså ikke skal hete Model E, skal være i produksjon i 2016, skal ha en rekkevidde på 320 kilometer mellom ladinger. Tesla inviterere alle som ønsker å ha den nye gigafabrikken Tesla skal bygge om å konkurrere om å tilby Tesla de beste vilkårene.

Bil Trafikksikkerhet Elon Musk Tesla
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.