Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

TESLA. Tesla-interesserte møtte opp for å høre Elon Musk fortelle om Teslas batteribytteprogram i California i går.
Foto: NTBscanpix/Reuters/Lucy Nicholson
TESLA. Tesla-interesserte møtte opp for å høre Elon Musk fortelle om Teslas batteribytteprogram i California i går. Foto: NTBscanpix/Reuters/Lucy Nicholson les mer

Tesla

- Ingen skadet i Tesla

Tesla-gründer Elon Musk hevder ingen så langt er blitt alvorlig og permanent skadet i en Tesla, selv om det har vært noen heftige kollisjoner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det opplyste Teslas direktør Elon Musk under tirsdagens aksjonærmøte i Tesla, som ble avholdt i Mountain View, California.

Musk fortalte aksjonærene at kundenes Tesla-biler har kjørt 553 millioner kilometer uten en eneste alvorlig, permanent skade.

- Og det har vært noen skikkelig ville krasj. Det var en fyr som kjørte sin Tesla gjennom to betongmurer i 180 kilometer i timen, sa Musk.

Tesla-direktør Elon Musk er på jakt etter et sted å bygge en ny "Gigafabarikk" til produksjonen av en ny "billlig"-Tesla som skal være i gang i 2016.
 

Han har tidligere fortalt folk at bilen var trygg med mindre noen kjørte den over kanten på en klippe.

- Så kjørte noen den over kanten på en klippe, sa han.

Bygger «gigafabrikk»

Musk fortalte aksjonærene at hans personlige mål er å få kundene til å elske sine Teslaer like mye som de elsker sin boliger, og at han mener at noen kunder allerede har kommet dit, ifølge LA Times.

Den ventede billig-Teslaen, som skal koste rundt 35.000 dollar (210.000 kroner) i USA, skal likevel ikke hete Model E. Ford har truet med å saksøke Tesla dersom bilen blir hetende «Model E».

- Vi har Model S og vi har Model X. Vi tenkte at vi like godt kunne kalle den neste for E. Da ringte Ford og sa at de vil saksøke oss. Da sa vi :«Ford dreper sex! Det er forferdelig» Så vi kommer ikke til å kalle den Model E, sa Musk til aksjonærene.

Bilen, som altså ikke skal hete Model E, skal være i produksjon i 2016, skal ha en rekkevidde på 320 kilometer mellom ladinger. Tesla inviterere alle som ønsker å ha den nye gigafabrikken Tesla skal bygge om å konkurrere om å tilby Tesla de beste vilkårene.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Bil Trafikksikkerhet Elon Musk Tesla
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.