Tesla-gründer Elon Musk vil gi tilgang på sine patenter og ikke saksøke dem som benytter seg av Teslas teknologi, skriver The Wall Street Journal.

Opplysningene fremkommer på selskapets blogg, som bekrefter nylige signaler om at andre elbilprodusenter kan få tilgang på Teslas banebrytende elbilteknologi. Under tittelen "Alle våre patenter tilhører dere", skriver Musk:

- I går var det en vegg av Tesla-patenter i lobbyen på vårt hovedkvarter i Palo Alto. Slik er det ikke lenger. De har blitt tatt ned, i ånden av "open source"-bevegelsen, for elbilteknologiens videre utvikling.

Der forklarer han også at konkurransen ikke er fra andre selskaper som lager elbiler, men fra biler som drives av bensin- og diesel.

Ved å dele på teknologien håper Musk å kunne gjøre elbilen til en reell utfordrer. I dag er elbilsalget på mindre enn én prosent av totalen, og Tesla har ikke selv kapasitet til å ta opp kampen mot de snart 100 millioner bilene som produseres i verden årlig, påpeker sjefen.

- Vi tror at Tesla, andre elbilprodusenter, og verdensamfunnet vil alle nyte godt av en felles, hurtigutviklende teknologiplattform, sier Tesla-sjefen.

Tesla-aksjen er lite endret på New York-børsen torsdag, sist omsatt for 204,3 dollar. Det verdsetter selskapet til 25,4 milliarder dollar.

Les også:
Nå strammes det inn på leasing-reklame
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.