Ifølge myndighetene har den japanske produsenten av kollisjonsputene, Taktata, opplyst at 33,8 millioner defekte kollisjonsputer er installert i biler som ruller på amerikanske veier. Det innebærer en dobling av et tidligere annonsert antall, og skjer etter press fra amerikanske trafikkmynidgheter.

Dersom alle disse bilene blir trukket tilbake, er det den største tilbakekallingen av biler i USA noensinne, og ifølge CNN Money av de største tilbakekallingene uansett vare.

Amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter opplyser tirsdag at Takata har medgitt feilen der airbagen eksploderer, men ikke årsaken til at feilen har oppstått.

The Detroit News skriver at airbag-feil er årsak til minst seks dødsfall og over 100 skader, ifølge CNBC.

I forrige uke opplyste de japanske bilprodusentene Toyota, Nissan og Honda at de trakk tilbake flere millioner biler over hele verden på grunn av feil med kollisjonsputene. Flere titusen av disse bilene er i Norge.

Krisen vil koste takata og bilprodusentene mellom 4 og 5 milliarder dolalr, mener Scott Upham, leder for Valient Market Research som følger bildelindustrien tett, til Reuters.

Fra tilbakekallingene begynte i høst har aksjeverdien til selskapet bak kollisjonsputene stupt. Selskapet satte av midler allerede i tredje kvartal i fjor til dekking av varslede tilbakekallinger av 9 millioner biler, ifølge en artikkel fra Reuters. Kursen halverte seg fra september til november 2014.

Takata hadde i høst 22 prosent av markedet for kollisjonsputer, og lager også sikkerhetsbelter og barnestoler.

Les mer:

Honda-eiere får brev om tilbakekalling

Tilbakekaller 17.000 biler i Norge  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.