– Målet er at vi ikke trenger å gå ut med anbefalinger om at astmatikere bør være hjemme på grunn av høy luftforurensning, sier samferdselsbyråd Guri Melby (V) til Aftenposten.

Dieselforbudet er ett av flere strakstiltak som nå innføres på dager med for høy luftforurensning i Oslo. Den høye luftforurensningen må vedvare over minst to dager for at det skal bli forbud mot kjøring med dieselbiler i hele eller deler av Oslo.

Kjøreforbudet vil ha unntak for enkelte kjøretøygrupper. Dette vil blant annet gjelde vareleveranser til Oslo, utrykningskjøretøy, kjøretøy som benyttes i offentlig tjeneste, pasienttransport, kjøretøy benyttet til utøvende næringsvirksomhet og av- og påkjøring til utenlandsferger.

Selv om bystyret har sagt ja til dieselforbudet, så må dette godkjennes av Statens vegvesen, skriver Aftenposten. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.