– Nordmenn er flinke til å bruke bilbelte hjemme, men mange dropper bilbeltet på ferie i utlandet. Det virker som om sol og ferie gjør at fornuften tar litt pause, sier kommunikasjonssjef Ann-Kathrin Årøen i Trygg Trafikk.

Hun sier at det i de fleste ferieland er et mer hektisk trafikkbilde enn hjemme, noe som øker risikoen for ulykker. En ny beregning fra Europeiske Reiseforsikring viser at rundt 180 nordmenn hvert år blir skadd i trafikkulykker i utlandet.

– Trafikkulykker er blant de vanligste grunnene til at nordmenn omkommer eller blir hardt skadd i utlandet. Hvert år ser vi ulykker som kunne vært unngått dersom folk hadde vært flinkere til å avpasse farten, bruke bilbelte i bil og huske hjelm og egnet bekledning når de kjører MC, opplyser assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Selv om vi som bilister tar større risiko i utlandet, er vi mye mer forsiktige som fotgjengere. Hele 73 prosent sier de tar flere forholdsregler i utlandet.

 

Les også: Ti boliger til over ti millioner

Nordmenn vil heller til Norden på ferie enn til Spania

Gjør kule på oljenedtur – for tredje gang

 

Se også:

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonalt argument for å kjøpe denne bilen:

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen
Ikonet Ford Mustang er tilbake. Og denne gangen på norske veier.
01:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.