Møllergruppen, som står bak blant annet import og salg av bilmerkene Volkswagen, Skoda og Audi til Norge, la idag frem rekordresultater for andre tertial.

Konsernets resultat før skatt per andre tertial 2015 ble på 816 millioner kroner, mot 538 millioner kroner i samme periode ifjor. Resultatet før skatt for hele fjoråret er dermed passert, ettersom det endte på 671 millioner kroner. Resultatet for andre tertial inkluderer en salgsgevinst på 55 millioner kroner for salg av tre forhandlere.

2014 ble av konsernsjef Pål Syversen beskrevet som totalt sett det beste året noensinne. 2015 ligger an til å bli et enda bedre år, i hvert fall økonomisk.

Selger mer
Driftsinntektene endte på 15,8 milliarder kroner, noe som er over to milliarder bedre enn på samme tid ifjor.

"Det er særlig Norge som står for den kraftige omsetningsveksten, men også Sverige og Baltikum har hatt meget god omsetningevekst i forhold til fjoråret." heter det i tertialrapporten. Møllergruppen har også forhandlervirksomhet i Sverige, samt import- og forhandlervirksomhet i Baltikum.

Videre heter det i rapporten: "Det svært gode resultatet, skyldes i første rekke det høye salgsvolumet på nye biler både i Norge og Sverige". I Norge er det spesielt de ladbare bilene som øker.

Volkswagen hadde alene en markedsandel på 18,3 prosent i Norge i andre tertial.

Dieseljukset stopper utbytte
18. september ble det avdekket at Volkswagen hadde installert programvare som jukset med utslippstall i sine biler. I rapporten er det ikke foretatt noen regnskapsmessige disposisjoner i forhold til utbedringene av disse motorene som skal starte i 2016, men styret i Møllergruppen har valgt å avvente utbetaling av utbytte for 2. tertial.

Etter 1. tertial ble det utbetalt 200 millioner kroner.

Fremtidsutsikter
Møllergruppen tror den lave oljeprisen og økende arbeidsledighet kjøler ned nybilsalget noe, og anslår et bilsalg i 2016 på 135.000 personbiler og 30.000 varebiler.

Registreringstallene hittil i år takter mot 150.000 personbiler og i overkant av 30.000 varebiler.

 

Les også: Milliardformuer på bil

Dette tjente Møller-toppene  

Se video av DNs ferske test av den ladbare Volkswagen Passat GTE:

En elektrisk Passat
VWs nye ladbare hybrid har et imponerende lavt forbruk - hvis du lader for hver sjette mil.
00:53
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.