Tyske myndigheter utvider sine undersøkelser rundt utslippsjukset til å også omfatte modeller som ikke er produsert av Volkswagen, melder Guardian onsdag.

Ifølge avisen skal de tyske biltilsynsmyndighetene Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) undersøke rundt 50 modeller fra produsenter som BMW, Mercedes, Ford, Volvo, Nissan og Jaguar Land Rover.

Undersøkelsene er utløst av avsløringene om at Volkswagen har jukset med utslippsdata for flere av sine modeller. Samtidig understreker KBA at det også har opplysninger fra andre hold om uregelmessigheter i utslippsdata.

«Siden slutten av september har KBA undersøkt hvorvidt ytterligere manipulering av utslipp, spesielt notrogenoksid, skjer i markedet», heter det i en melding fra KBA onsdag, ifølge Guardian.

Les også:

Klart for historisk raskt lovvedtak i Stortinget

- Jeg hadde råd og anbefalinger fra alle de som burde vite

Danmark varsler ny asylinnstramming

Se DNTV: Rosa diamant solgt for en kvart milliard

Rosa diamant solgt for en kvart milliard
Den 16,5 karat store diamanten er den største rosa varianten som er solgt på auksjon. Den ukjente kjøperen fra Hong Kong i Kina måtte ut med en pris som var noe høyere
01:18
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.