Det var en kortslutning i distribusjonsboksen som førte til at en Tesla Model S tok fyr mens den ladet. Men akkurat hvorfor det skjedde, er ikke mulig å fastslå, ifølge Tesla.

Den amerikanske elbilprodusentens egne fagfolk har undersøkt det utbrente vraket etter brannen på Brokelandsheia i Aust-Agder 1. nyttårsdag, der en Tesla Model S tok fyr mens den sto til hurtiglading, skriver VG.

– I januar var det en isolert hendelse hvor en Model S tok fyr mens den brukte en Supercharger. Årsaken var en kortslutning i distribusjonsboksen i bilen. Superchargeren skrudde seg av umiddelbart da kortslutningen ble oppdaget. Ingen ble skadd i brannen. Vår undersøkelse bekreftet at dette var en isolert hendelse, men grunnet skadene på bilen kunne vi ikke definitivt identifisere den eksakte årsaken til kortslutningen, sier kommunikasjonssjef for Tesla i Norge, Even Sandvold Roland til VG i en epost.

Skadene på bilen er en konsekvens av at brannvesenet valgte å la bilen brenne ned, ifølge Tesla.

Tesla sier de føler seg trygge på at brannen var en engangshendelse, men opplyser til VG at de ut fra et føre-var-perspektiv likevel vil lansere en programvareoppdatering til Model S om noen uker, for å gi ekstra sikkerhet under lading. Oppdateringen vil inkludere en diagnostikkløsning for å hindre lading dersom det er en potensiell kortslutning.

Les også: Asia i dag: Her koker eiendomsmarkedet

Lover 150 fly til London-flyplass  

Obama er Cubas nye «posterboy»

Se DNtv:

Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.