Tesla Motors kaller tilbake 2700 biler av typen Model X på grunn av en feil ved hengslene i den tredje seteraden i bilen. Ifølge elbilfabrikanten kan feilen med hengslene utgjøre en risiko ved en eventuell kollisjon, melder CNBC.

Fabrikanten advarer Model X-eiere mot å la noen benytte seg av den tredje seteraden før feilen er blitt utbedret.

Feilen ble fanget opp i en kollisjonstest der setene falt fremover i visse typer kollisjoner, skriver finansnettstedet. Den tredje seteraden er en ekstra rad som kan foldes helt ned når den ikke er i bruk.

Bilene som tilbakekalles ble produsert før 26. mars ved Tesla-fabrikken i Freemont i delstaten California i USA. Leveransene av Model X startet sent i 2015 etter en lang periode med utfordringer knyttet til designet og produksjonen av elfabrikantens første SUV-modell.

Tilbakekallelsen gir ifølge selskapet selv ingen resultatmessige effekter og vil ikke påvirke den pågående produksjonen av Model X.

Les også:

Raja: Bjerkes stilling må vurderes

Nytt forsøk på å nekte Orkla bruk av «potetgull»

Ferske pristall:  - Det er egentlig veldig bra

Slik forklarer DNB-sjefen at Luxembourg-affæren kunne oppstå
- Det må ikke brukes som en unnskyldnig eller bortforklaring, men det er viktig å minne om dette...
01:34
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.