I et møte mellom regjeringen og representanter for bilindustrien i Tyskland ble det tirsdag bestemt at kjøpere av elbiler i Tyskland skal få en bonus på 4000 euro, mens kjøpere av ladbare hybrider får 3000 euro, skriver Die Zeit. Med på møtet var blant andre BMW-sjef Harald Krüger, Daimler-sjef Dieter Zetsche og Volkswagen-sjef Matthias Müller, sammen med forbundskansler Angela Merkel.

Tyskland har et uttalt mål om at det skal være en million elektriske biler i landet innen 2020, men så langt er det ikke mer enn 25.000 elbiler registrert i landet.

Den tyske bilindustrien har etterhvert startet leveringen av ulike typer elbiler, men salget har ikke tatt av.

Bonusen er begrenset til modeller med en listepris på opptil 60.000 euro for å ikke gi støtte til luksusbiler. Tesla Model S blir dermed ikke omfattet av støtteordningen med sin startpris på 82.700 euro.

Kostnaden for ordningen er beregnet å ligge på 1,2 milliarder euro, og skal deles mellom produsentene og regjeringen. Det skal også settes fart på utbyggingen av et ladenettverk.

Les også: Tesla sliter med å gjøre opp for seg i Norge

Se video-intervju med Audi-sjefen om deres kommende elbil:

-Premiumkunden bør velge oss
Audi-sjefen viser frem det nye konseptet som han mener er et bedre valg enn Tesla kommende Model X.
01:42
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.