Porsche-importøren til Norge, Autozentrum Sport AS, omsatte for 105 millioner kroner mer i fjor enn året før, likevel tjente selskapet mindre penger.

Registreringene av nye Porscher i Norge lå ifjor på 385 biler, en nedgang fra 417 biler året før, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Hva skyldes den store omsetningsøkningen?

-Vi solgte mange flere biler i 2015 enn hva registreringstallene viser. Registreringene av nye Porsche stoppet opp i november i 2015, og alle desemberbilene ble registrert i januar ettersom de fleste fikk lavere avgifter. I tilllegg øker deleomsetningen med antallet biler på veien, sier Morten Scheel, administrerende direktør hos den norske Porsche-importøren Autozentrum Sport.

Men resultatet ble dårligere?

-Her er det to forklaringer som spiller inn. Valutaen var veldig krevende i første halvår, og gjorde at mye av marginene forsvant. Hovedforklaringen er at vi har tatt ganske store løft på importørsiden. Vi har fått tre flere årsverk og har endret på it-systemer og fått flere biler til demonstrasjon. Vi har gjort et løft for å ta Porsche til et nytt nivå. Likevel leverte vi bedre enn vi hadde budsjettert, sier Scheel.

Hittil i år er registreringene av Porsche økt med 33 prosent, til 168 biler, hvorav en tredel er ladbare hybrider.

-Vi ligger veldig bra an, vi går mot et bedre økonomisk resultat og har kontroll på valutabiten, sier Scheel.

De største nyhetene fra merket er i år en ny versjon av de to billigste modellene 718 Boxster og 718 Cayman.

 

 

Les også: Nå blir det kamp om sportsbilkundene  

Les test av Cayenne hybrid: Taxfree-Porsche dnPlus  (DN+)

Les test av nye 911: Revidert racer

 

Eller se video her:

- Hurra, hurra!
Nå kommer Porsche 911 med turbo som standard. DN har kjørt den.
01:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.