Robotenes og kunstig intelligens' inntog på de fleste områder i samfunnet bekymrer mange.

Tar roboten jobben din? (DN+)

I 2014 advarte for eksempel den verdensberømte teoretiske fysikeren Stephen Hawking om at anstrengelsene med å skape kunstig intelligens kan føre til slutten for hele menneskelighetens eksistens.

Også Tesla-gründer Elon Musk har uttrykt sterk bekymring: «Med kunstig intelligens påkaller vi djevelen», sa Musk under en konferanse ifjor i regi av regi av The Future of Life Institute. Han mener det er «vår største eksistensielle trussel», som kan forårsake noe «veldig farlig» innen de neste ti årene, skrev D2 ifjor.

Men Musk er ikke reddere for roboter enn at han mener fabrikken som skal bygge Teslas nye lavprisbil Model 3 kan komme til å ligne et stort utenomjordisk krigsskip, skriver Washington Post.

Maskinen som bygger maskinen

Målet er at produksjonen av Model 3 skal skje helt uten menneskelig innblanding. Det er roboter som skal stå for den faktiske bilproduksjonen. Menneskene skal bare passe på maskinene og sørge for at produksjonen går som den skal.

- Man kan virkelig ikke ha folk i selve produksjonslinjen. Da vil man automatisk falle til menneskelig hastighet, sa Musk under en analytikerkonferanse nylig ifølge Washington Post. Ifølge avisen sa Tesla-gründeren ingenting om hvor mye raskere maskinene vil kunne jobbe.

På en pressevisning på Teslas Gigafactory forrige uke sa Musk at fabrikken er noe langt mer enn en batterifabrikk. At fabrikken blir en suksess er ifølge The Verge kritisk for hele Teslas fremtid. Uten «Gigafactory», ingen Model 3 fordi det ikke vil finnes noen batterier.

- Vi anser fabrikken for å være et produkt. Fabrikken er i seg selv maskinen som bygger maskinen. Den fortjener faktisk mer oppmerksomhet fra ingeniører som jobber med kreativ problemløsing enn det produktet den lager gjør, sa Musk ifølge nettstedet under omvisningen på fabrikken.

Ifølge Musk er det fem til ti ganger mer produktivt å benytte ingeniører til å forbedre linjeproduksjonen i fabrikken enn å legge den samme innsatsen på produktet som faktisk bygges.

Les også: Revolusjonen fortsetter dnPlus (DN+)

 

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:

 

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

 

Anbefalt fra DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

 
Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.