Image Systems, som leverer produkter og tjenester knyttet til digital bildebehandling steg umiddelbart 75 prosent etter at selskapet fortalte om den strategiske ordren elbilprodusenten Tesla.

- Denne initielle ordren, som er av mindre verdi, har strategisk betydning for forretningsområdet Motion Analysis, skriver Johan Friberg, som er sjef for bevegelsesanalyse, i en pressemelding. Han mener ordren viser at de har et forsprang på konkurrentene som leverandør for verdens mest innovative og krevende kunder.

Image Systems skal levere analyseprogramvaren Tema til Tesla. Programvaren skal brukes ved elbilprodusentens krasjlaboratorium for å «analysere og garantere kvalitet», heter det salgshold.

Image Systems har cirka 70 anatte i Linkøping, Nykøping, Västerås och Sundsvall samt i Norge.

Falt tilbake

Selv om meldingen ble varmt mottatt på den svenske aksjebørsen med en oppgang på rundt 75 prosent, fikk den etter en tid kjenne på en liten krasj selv. Da handelsdagens var slutt var oppturen krympet til rett under 25 prosent.

I en melding fra Tesla-gründer Elon Musks twitterkonto tirsdag opplyses det selskapet komme med en produktnyhet klokken 21 europeisk tid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Anbefalt av DNtv:

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert: