Skal du kjøpe Teslas raskest akselererende bil; Model S P100D, må du ut med 1.152.700 kroner.

Til gjengjeld kjører du fra alle andre biler som i dag er i produksjon i lyskryssdueller. Null til 100 km/t går unna på smått utrolige 2,7 sekunder.

Det er to tideler raskere enn Porsche 911 Turbo S som er den kjappeste modellen Porsche har i produksjon nå. Superhybriden 918 Spyder gjorde sprinten to tideler raskere, men er ikke lenger i produksjon. Til sammenligning kostet den omkring åtte millioner kroner da den var i salg. Ellers er dette to vidt forskjellige biler.

Ekstrautstyr

Oppå grunnprisen bør du ut med i hvert fall 100.000 kroner for nødvendig utstyr som autopilot, premium oppgraderingspakke og vinterpakke. Rekkevidden er oppgitt til 613 kilometer.

For suven Model X P100D er startprisen 1.190.500 kroner. Da gjør den unna null til 100 km/t på 3,1 sekunder og har en rekkevidde på 542 kilometer.

Leveringstid

"Bestiller du bil i dag får du alle varianter av Model S og Model X i november, inkludert P100D. Unntaket er femsetersvariantene av Model X, som leveres i starten av 2017" skriver informasjonssjef i Tesla Norge Even Sandvold Roland i en epost.

Hittil i år er det registrert 1356 Model S og 111 Model X i Norge. Det er allerede solgt en stor mengde kontrakter på "Folkebilen" Model 3, som kommer i produksjon mot slutten av 2017.

Les også: -Utfordrende utvikling

Tesla hevder det lager verdens raskeste masseproduserte bil

Høstslipp av hybrider og hyttebiler dnPlus  (DN+)

Se video fra DNs test av Model X:

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.