Tesla-aksjen fikk juling på børsen i USA i forrige uke, med et fall på over fire prosent bare på onsdag alene.

Det er med på å sette press på Tesla-sjef Elon Musk.

I en epost til alle de ansatte hos elbilprodusenten oppfordrer Musk personalet om å øke produktiviteten og lønnsomheten og levere «hver eneste bil vi har mulighet til» før utløpet av tredje kvartal, i et forsøk på å vise positiv kontantstrøm, skriver Bloomberg som har fått bekreftet utsendelsen fra en talsperson hos Tesla.

- Tredje kvartal er vår siste sjanse til å vise investorene at Tesla i hvert fall klarer en liten positiv kontantstrøm og lønnsomhet før Model 3 når full produksjon, skrev Musk i eposten.

En knivsegg unna

Ifølge Musk er tredje kvartal «kritisk» for selskapet og de er nødt til å levere et bra tredje kvartal. Musk skriver at de bare er en knivsegg fra å levere gode resultater, men at det i hvert fall de neste 4-5 ukene kreves maksimal produksjon kombinert med alle kostnadskutt som er mulig å få til.

En av årsakene til at det er viktig for Tesla og Musk å kunne vise til en positiv utvikling er at selskapet planlegger å hente friske penger i markedet som trengs til den kraftige veksten som er planlagt.

Musk har ifølge Bloomberg nylig fremskyndet planen om å produsere 500.000 biler i året med to år fra 2020 til 2018.

Med tanke på at fjorårets produksjon endte på 50.658 biler, og at årets produksjon ventes å bli rundt 80.000, er det viktig for Tesla og Musk å vise investorene at ting nå begynner å gå riktig vei for elbilkjempen.

Tesla «svei av» 611 millioner i «cash» i første halvår i år, og 2,2 milliarder dollar ifjor, ifølge data som Bloomberg har hentet inn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Åpnet verdens største hurtigladestasjon

 
Tesla hevder det lager verdens raskeste masseproduserte bil

- Som et stort utenomjordisk krigsskip
 

- Anbefalt fra DNtv:

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert:
 

Bruker tacos mot Trump
Da en Trump-støttespiller advarte mot meksikanske taco-boder på hvert gatehjørne, ble det fart i presidentkandidat Gary Johnsons tilhengere.
01:38
Publisert: