Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Den nye elbilen fra Volkswagen blir omtrent på størrelse med Golf. Alle illustrasjoner: Volkswagen
Den nye elbilen fra Volkswagen blir omtrent på størrelse med Golf. Alle illustrasjoner: Volkswagen les mer

Elbil

Ny elektrisk folkevogn

Volkswagen skal tenke nytt. Første tanke er en ny elbil.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Volkswagen hevder deres deltakelse under bilutstillingen i Paris i slutten av september dreier seg om å "tenke nytt". Kanskje ikke så rart, med tanke på utslippsskandalen som ble avslørt omtrent på denne tiden ifjor.

Rent konkret skal det resultere i en konseptbil som skal signalisere merkets inntreden i en ny æra. Ifølge en kort pressemelding fra selskapet skal den nye bilen være like revolusjonerende som Bobla var da den kom for syv tiår siden, før den ble forrige århundres mest solgte bil.

Produksjonsmodellen som følger skal være den første som er basert på selskapet nye elektriske plattform MEB. Ellers røper ikke Volkswagen mer om bilen.

I et intervju med det tyske magasinet WirtschaftWoche, skal VW-sjef Herbert Diess sagt at bilen skal ha ytre mål som en Golf, men plass innvendig som i en Passat, ettersom batteriene er plassert under gulvet i bilen.

 

Ifølge rapporter referert i Automotive News skal rekkevidden ligge mellom 40 til 48 mil. Ifølge bransjetidskriftet skal produksjonsbilen komme på markedet i 2018 eller 2019.

Idag produserer Volkswagen elektriske versjoner av kompaktbilen Golf og minibilen Up. Salget utenfor Norge er så som så. Ifølge Automotive News falt salget i første halvår for E-Golf med 38 prosent til 3799 biler. Tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken viser at 2859 av disse ble registrert i Norge. 623 av de 1343 solgte E-up-ene ble registrert i Norge.

Volkswagen skal lansere 30 nye elbiler og hybridmodeller innen 2025, blant annet en minisuv, en coupé og en ny generasjon luksussedan Phaeton.

 

Les også: Volkswagen-sjefen lover elektrisk fremtid

- I Norge viser man overfor resten av verden at det er mulig

Les om Opel Ampera-e: Slår Tesla Model 3 på rekkevidde  

Bil Bilutstillingen i Paris Volkswagen Elbil
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.