I tillegg kan de kreve å få utbetalt summer på mellom 5.100 og 10.000 dollar. Til sammen er det ventet at forliket vil koste Volkswagen 15 milliarder dollar - tilsvarende 137 milliarder kroner.

- Rettferdig og rimelig

- Forliket er rettferdig, rimelig og tilstrekkelig, skrev dommer Charles Breyer i San Francisco da han tirsdag ga avtalen endelige godkjenning.

Summen som Volkswagen må ut med, er den største i et forlik med en bilprodusent noensinne i USA. Bakgrunnen for saken er at dieselbiler produsert av Volkswagen er blitt installer med programvare som senker NOx-utslippene under utslippstester.

Miljøtiltak

Ledelsen i Volkswagen er godt fornøyd med forliket og kaller det en viktig milepæl i selskapets arbeid for å «rette opp ting i USA».

Forliket gjelder dieselbiler med 2 liters motorer. Av summen på 15 milliarder dollar skal over 4 milliarder brukes på miljøtiltak og arbeidet med å fremme bruk av nullutslippsbiler.

Etter at Volkswagens utslippsjuks ble avslørt i USA, ble det kjent at selskapet har solgt biler med samme programvare også i en rekke andre land. Selskapet har manipulert målingene av utslipp både av NOx og CO2.

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

 

Les også: Unge boligkjøpere stoppes ikke av bankene

- Mindre kjøpekraft i boligmarkedet, og dermed lavere boligprisvekst

 

Sterkt tredje kvartal for nye boliger  

Se DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.