Nissan annonserte torsdag at selskapet vil produsere den neste Qashqai-modellen, samt også flytte produksjonen av neste X-Trail til fabrikkanlegget ved Sunderland i England.

Nissans beslutning kommer som følge av den britiske regjeringens forsikringer om at de forplikter seg til å la Sunderland-fabrikken få konkurransedyktige vilkår, heter det i pressemeldingen.

- Det er med glede jeg kan meddele at Nissan vil fortsette å investere i Sunderland. Våre ansatte der bidrar stadig i å gjøre fabrikken globalt konkurransedyktig ved å daglig produsere høykvalitetsprodukter, sier Nissans styreformann og konsernsjef Carlos Ghosn i pressemeldingen.

Nissan vil med dette sikre jobbene til mer enn 7.000 ansatte ved fabrikken.

- Støtten og forsikringene vi fikk av den britiske regjeringen var det vi trengte for å fortsatt satse på denne fabrikken. Jeg verdsetter statsminister Theresa Mays innsats og forpliktelse overfor bilindustrien samt den overordnete industri-strategien denne regjeringen har lagt, sier Ghosn.

Her kan du se hva de ulike bilbyene i Storbritannia stemte under folkeavstemmingen: Bilindustrien holder pusten

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert: