Ifølge Morgan Stanley er Danmark et av landene i Europa der det er størst risiko for at boligboblen brister, skriver business.dk.

Banken har sett på hvor stor del av prisoppgangen på boliger som bokstavelig talt kan forklares med god grunn; som stigende lønninger, økende befolkningstall, lavere rente og etterslep i nybyggingen.

Disse årsaker forklarer en del av oppgangen i boligprisene, men ikke alt.

Spør ekspertene i DN.no Boligpanel:
Tirsdag 2. oktober klokken 10 svarer sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret og sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Terra Securities på spørsmål om boligmarkedet.

Send inn spørsmål allerede i dag!


Forventninger
Forskjellen må ifølge banken skyldes at folk forventer å tjene på videre prisoppgang. Og det er nettopp prisoppgang basert på slike forventninger som gjør at bobler oppstår.

Og her fremheves Danmark sammen med Spania, Storbritannia, Hellas, Sverige og Belgia som de land hvor boblen ser ut til å være blåst opp hardest, og dermed med størst risiko for at den kan briste.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.