En gruppe norske investorer satser over 100 millioner kroner i den lille bygda Kåbdalis i Nord-Sverige med 60 innbyggere, skriver Dagens Næringsliv.

Parhestene Jan Gunnar Hartvig og Trond Erik Wennberg hiver seg på den «billige» svenske hyttebølgen. Innbyggerne i Kåbdalis opplever den den plutselige interessen fra nordmennene som uvirkelig.

-Jeg tar alle
- De tror ikke sine egne øyne. Det er som å ha vunnet den høyeste gevinsten i lotteriet, sier Johan Gunnarstedt, daglig leder og medeier i Kåbdalis Skidliftar.

Nordmannen Steinar Alvær kom kjørende i de svenske skogene for ett og et halvt år siden for å ta en titt på 20 hyttetomter som Gunnarstedt hadde lagt ut for salg.

- Han gikk ikke ut av bilen gang, men sa "Jeg tar dem alle sammen", ler Gunnarstedt.

-Begrenset risiko

- Det er frisk satsing med begrenset risiko for oss. Det er litt som Tryvann for fem-seks år siden. Det kan bli ålreit på sikt, sier Trond E. Wennberg.

16 nye hytter er allerede på plass og mer kommer. Planen er 1000 senger i løpet av noen år.

Etablert på 60-tallet
Kåbdalisberget, 571 meter over havet, ligger i skogslandet mellom Älvsbyn og Jokkmokk. Skianlegget har tre heiser og ni nedfarter og ble etablert allerede på 1960-tallet. Omsetningen i 2008 var 11 millioner svenske kroner og besøkende kommer fra Piteå, Luleå og nordre Västerbotten.

- Mange mennesker sogner til dette området, det var en av grunnene til at vi gikk inn, sier Wennberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.