Høysterettsadvokat Ole Lund har lagt ut den 233 kvadratmeter store hjørneleiligheten på Aker Brygge for salg.

Prisantydning er 27.000.000 kroner.

Dette er for tiden den dyreste leiligheten til salgs på det åpne markedet, og ifølge prospektet er dette «en av Bryggens best beliggende leiligheter».

Kjøpt for 5,9 mill.
Ifølge Norges Eiendommer kjøpte den rutinerte styregrossisten og konen Inger Lund toppleiligheten for 5,9 millioner kroner i 1991.

Det tilsier en gevinst på 21,1 millioner kroner, eller 358 prosent.

Se flere bilder av eiendommen på Finn.no (ekstern lenke)

Under prisantydning

 

Flere av toppleilighetene som har blitt omsatt på Aker Brygge den senere tiden har vært tapsprosjekter.

I forrige uke ble det kjent at den søkkrike, men meget hemmelighetsfulle strømspekulanten Einar Aas fra Grimstad i slutten av 2009 sikret seg arkitekt Finn Sandmæls toppleilighet ytterst på Tjuvholmen - den ytterste delen av Aker Brygge - for 27,5 millioner kroner. Ifølge VG tapte Sandmæl 1,1 millioner kroner på salget.

Les: Mediesky strømmillionær blir kongen av Aker Brygge

Tidligere malermester John Brendmoe solgte på slutten av året i fjor en 344 kvadratmeter stor penthouseleilighet på Tjuvholmen i Oslo. Den ble lagt ut på markedet for 33 millioner, men ble til slutt solgt til Schibsteds styreformann Ole Jacob Sunde og hans kone Ingrid Stange for 27 millioner kroner.

Les også:
Markedets dyreste bolig solgt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.