Eiendomsinvestor Sten Ture Jensen (54) kjøpte den 319 kvadratmeter store toppleiligheten i 1999 for 13,5 millioner kroner i 1999.

De siste 5-6 årene har leiligheten gjennomgått en total rehabilitering, hvor over 100 containere ble fylt for å ”ribbe” leiligheten, skryter Jensen i en pressemelding han har laget i anledning salget.

Ifølge Jensen er det brukt titalls millioner på rehabilitering av leiligheten, som ligger på toppen av Bryggegata 16, med fasade mot Stranden og panoramautsikt over Oslo havn.

Luksusboligen har tre soverom, egen spa-avdeling med steambath, stort boblebad og sauna.

Rekordhøy kvadratmeterpris
Taksten er satt til 45 millioner kroner.

- Jeg holder meg til en seks måneder gammel takst, så får vi se om det er marked for en leilighet som dette, sa Sten Ture Jensen til Bladet Vesterålen i går.

Megler Miguel Vivot Sørholt i Privatmegleren Residence, står for salget, som han gjorde da Jensen kjøpte praktboligen i 1999.

Om den tidligere pornoredaktøren får 140.000 kroner per kvadratmeter, vil det trolig være ny rekord.

Hett ved bryggekanten
Høysterettsadvokat Ole Lund la for en drøy måned ut den 233 kvadratmeter store hjørneleiligheten på Aker Brygge for salg.

Prisantydningen er 27 millioner kroner, noe som gir en kvadratmeterpris på drøye 117.000 kroner.

Les saken: Selger Aker Brygge-luksus

Før jul sikret den søkkrike, men meget hemmelighetsfulle strømspekulanten Einar Aas fra Grimstad seg arkitekt Finn Sandmæls toppleilighet ytterst på Tjuvholmen - den ytterste delen av Aker Brygge - for 27,5 millioner kroner.

En ukjent kjøper sikret seg nylig begge toppleilighetene på Tjuvholmens siste byggetrinn for å slå dem sammen til én drømmebolig.

Kjøperen kan ha bladd opp så mye som drøyt 40 millioner kroner for de to leilighetene.

Les de siste sakene om luksushytter ved sjøen:
Stein Erik Hagens datter kjøpte Kragerø-perle av lillebror med millionrabatt
Prisfesten ved sjøen tok time-out

<b>Stor pågang etter hytteluksus</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.