Høyesterettsadvokat Ole Lund la ut den 233 kvadratmeter store hjørneleiligheten på Aker Brygge for salg i mars i år. Prisantydningen var 27.000.000 kroner.

Les: Selger Aker Brygge-luksus

Leiligheten var da den dyreste leiligheten til salgs på det åpne markedet, og ifølge prospektet var Lunds bolig "en av Bryggens best beliggende leiligheter".

Ifølge Norges Eiendommer kjøpte den rutinerte styregrossisten og kona Inger Lund toppleiligheten for 5,9 millioner kroner i 1991. Dermed vil boligsalget gi Lund en pen gevinst - selv om prisen nå er barbert kraftig:

I dag ligger luksusleiligheten ute til salgs på Finn.no med en prisantydning på 22,9 millioner - hele 4,1 millioner under takst.

Sarah Mølstad Knudsen hos Eie eiendomsmegling, som står for salget, ønsker ikke å kommentere priskuttet overfor DN.no.

Se flere bilder av eiendommen på Finn.no (ekstern lenke)

Tungt for de dyreste
Ole Lunds leilighet er i øyeblikket den nest dyreste leiligheten på Finn.no. Den aller dyreste er en 405 kvadratmeter fasjonabel toppleilighet på Gimle i Oslo, som har en prisantydning på 29 millioner kroner.

Eiendomsinvestor Sten Ture Jensen har siden april forsøkt å selge sin penthouse-leilighet på Aker Brygge for hele 45 millioner kroner.

Les mer: 45 mill. for Aker Brygge-luksus

Nå er imidlertid eiendommen fjernet fra Finn.no, men det betyr ikke at leiligheten er solgt, ifølge eiendomsmegler Miguel Vivot Sørholt i Privatmegleren Residence.

- Nei, det stemmer at leiligheten ikke er solgt, sier Sørholt til DN.no.

Flere av toppleilighetene som har blitt omsatt på eller i nærheten av Aker Brygge siden slutten av fjoråret har vært tapsprosjekter.

Milliontap på luksus
Den søkkrike strømspekulanten Einar Aas fra Grimstad kjøpte arkitekt Finn Sandmæls toppleilighet ytterst på Tjuvholmen for 27.5 millioner kroner. Ifølge VG tapte Sandmæl 1,1 millioner på salget.

Les: Mediesky strømmillionær blir kongen av Aker Brygge

Tidligere malermester John Brendmoe solgte på slutten av fjoråret sin penthouse-leilighet på Tjuvholmen til Schibsteds styreleder Ole Jacob Sunde og kona Ingrid Stange for 27 millioner kroner. Denne leiligheten ble først forsøkt solgt for 33 millioner.

Les også: Tidenes dyreste husleier på Oslo Vest

<b>Boliglånsrenten under 5% til 2017</b>

<b>Her er hyttene dyrest</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.