Den 700 kvadratmeter store herskapsboligen til Skipsreder Ragnar Moltzau jr. og hans kone Aase Marie Moltzau er nå lagt ut for tvangsalg.

Eiendommen har fått en prisantydning på 40 millioner kroner. Dermed er dette den dyreste boligen til salgs i det åpne markedet.

Heftig konflikt
Skipsreder Ragnar Moltzau jr. og hans familie har siden 2007 kjempet en innbitt kamp for å redde familien fra økonomisk ruin. I januar gikk de på en ny smell i lagmannsretten.

Moltzaus kone Aase Marie Moltzau tapte rettssaken mot skipsreder Axel C. Eitzen om tvangssalg av familiens praktvilla på Ullern, samt en villa på Snarøya. Disse to boligene tilhører henne.

- Dommen er en økonomisk katastrofe for Moltzau, og vi er både overrasket og skuffet over lagmannsrettens avgjørelse, sa Moltzaus advokat, Joar Heide i advokatfirmaet Ræder til DN i januar.

Alt ryker
Også en jakthytte på Hardangervidda, en 20 meter lang seilbåt og familiens kunst og øvrige private eiendeler er begjært tvangssolgt. Tidlgere har Moltzau solgt eiendeler for over 50 millioner kroner for å dekke Eitzens tap. Salgene inkluderer en leilighet i Drammensveien for 30 millioner, en leilighet på Geilo og enda en leilighet på Frogner i Oslo.

Eitzens krav mot Moltzau-familien stammer fra et forsøk på å redde familierederiet Moltzaus Tankrederi fra konkurs. Eitzen stilte da opp med garantier og lån med pant i familien Moltzaus private eiendeler.

Utsikt over fjorden
Selskapet kollapset imidlertid, og både Eitzen og Moltzau tapte store beløp. Eitzen selv anslår at han har tapt 300 millioner kroner på redningsforsøket.

- Vi er naturlig nok glad for at vi har vunnet frem og fått bekreftet vårt krav. Dette har vært en tragisk sak for alle parter, og blitt ekstra vond fordi den har trukket ut i flere runder i rettsapparatet, sa Eitzen til Dagens Næringsliv i januar.

Eiendommen ligger skjermet til på en høyde på Ullernåsen med utsikt over Oslo med havnebassenget.

Les flere eiendomssaker på DN.no:
Kontor blir bolig
Super timing for pruting på boligrenten
Høyre-topp skjulte villakjøp




(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.