Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Big in Japan:
Warren Buffett besøkte Japan i fjor høst. Men det er ikke bare der den legendariske investoren er stor. KIM KYUNG-HOON les mer

Ble søkkrik på aksjer - nå ser han en enda bedre investering

Aksjer har gjort Warren Buffett til en av verdens rikeste personer. Men i tiårene som kommer er det en annen aktivaklasse som kan være vel så lukrativ for mange amerikanere, mener han.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

I et lengre intervju med den amerikanske fjernsynskanalen CNBC i dag, redegjorde den legendariske investoren Warren Buffett blant annet for sine tanker om fremtidige investeringer.

Buffett konkluderte med at sammen med aksjer, synes amerikanske eneboliger å være det mest attraktive investeringsobjektet akkurat nå.

Hadde det vært praktisk mulig, skulle 81-åringen ifølge cnbc.com som refererer fra intervjujet, "gjerne ha kjøpt millioner av boliger".

Ifølge Buffett vil boligkjøp til dagens lave priser være et meget godt, langsiktig investeringsobjekt - kanskje til og med bedre enn aksjer.

Mangemilliardæren - som i 2011 er rangert som verdens tredje rikeste av Forbes, gjentok i intervjuet flere påstander han har kommet med også tidligere.

Foruten å "friskmelde" boligsektoren i USA, la Buffett vekt på at USAs økonomi etter alt å dømme er sunn og på vei tilbake på lang sikt. Samtidig kan arbeidsledigheten ifølge investoren fort komme til å tippe over ni prosent igjen.

Vil betale mer i skatt
Et annet kjent mantra fra den aldrende superrikingen er argumentasjonen om at nettopp de superrike slipper alt for billig unna i USA.

Buffett mener det er en myte at amerikanske selskaper betaler så mye i skatt, og at skattetrykke slett ikke kveler konkurransekraften i landet. Buffett gjentok derfor oppfordringen til å skattlegge de rike enda mer.

- Det er en parodi at alle andre enn de rike blir bedt om å ofre noe for å løse USAs massive gjeldsproblem, sa Buffett i intervjuet.

Buffett benyttet også intervjuet til å lette litt på sløret i forhold til hvem som skal overta ledelsen av investeringsselskapet hans, Berkshire Hathaway.

Les saken: Buffett utpeker sin etterfølger

Les også: Spår USAs økonomiske undergang og Obama vil innføre Buffett-regelen