Tidligere er det kommet frem at det nye landstedet på Ropen utenfor Kragerø skulle bygges i en tradisjonell og enkel utforming, i motsetning til funkispalasset han har på Røssholmen.

- Bygget har en karakter som er mer i tråd med den som forbindes med «sørlandshus», skriver arkitekt Øystein Rognebakke i søknaden til kommunen.

Nytt og stort
Nå viser det seg at Hagens nye hytteplaner er for massive.

Administrasjonen i Kragerø kommune mener Hagens hytte blir for høy. Det kommer frem i svar på dispensasjonssøknad fra Stein Erik Hagens arkitektfirma Halvorsen & Reine i Drammen, skriver Kragerø Blad Vestmar.

- Mønehøyden antas å være vesentlig høyere enn føringer gitt i retningslinjene, og dette sammen med utvidelsen vil gi hytta et dominerende og langt mer «ruvende» utrykk på stedet, skriver rådmannen i sitt svar på dispensasjonssøknaden.

 

Ikke godkjent
Foreløpig får derfor ikke Hagen godkjent den planlagte hytta i Kragerø-skjærgården.

Hagen ønsker å rive eksisterende hytte, anneks og båthus for å oppføre en erstatningshytte på 100 kvadratmeter, 20 kvadratmeter større enn bygget som står der idag.

I tillegg ønsker Hagen å rive og bygge nytt båthus på 42 kvadratmeter, med samme størrelse og beliggenhet som idag. Eksisterende anneks med soveplasser og utedo vil bli revet og lagt inn i den nye hytta.

 

Får ikke sette igang byggingen
Hagen har engasjert arkitektfirmaet Halvorsen & Reine i Drammen til å forestå søknadsprosessen.

Arkitektfirmaet har nå fått svar fra Kragerø kommune. Administrasjonen mener både ny hytte og båthus får en for høy mønehøyde i forhold til fjernvirkning, og kan ikke se at søknaden oppfyller vilkårene i plan- og bygningsloven slik at dispensasjon kan gis.

– På denne bakgrunn bes arkitekten sammen med utbygger vurdere tiltakene på nytt og eventuelt tegner om prosjektet. Spesielt størrelse og høyder bør vurderes nøye, skriver rådmannen i sitt svar på dispensasjonssøknaden.

De påpeker at arbeid ikke kan påbegynnes før tillatelser foreligger.

Les også:
Slik blir Stein Erik Hagens nye strandperle
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.