Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 0,6 prosent i september.

- Etter to måneder med kraftig prisvekst var det ikke helt uventet med en korreksjon denne måneden. Sett under ett har utviklingen i markedet etter sommeren vært god, og dette lover godt for avslutningen på året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i eiendomsmeglerkjeden.

Prisene på borettslagsleiligheter er 0,6 prosent lavere i september 2012 sammenlignet med august 2012. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i september 2012 på 27 073 kroner, mens det tilsvarende tallet i august var på 27 242 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 8,2 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 25 010 kroner.

Færre bud og budgivere per bolig
Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden. I september 2012 er det i snitt 4,7 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 0,1 bud fra august 2012, og en oppgang på 0,1 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Antall budgivere per bolig er 1,8 i september 2012. Dette er en nedgang på 0,4 budgivere siden forrige måned, og en nedgang på 0,1 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Garanti Eiendomsmegling er boligbyggelagenes eiendomsmeglerkjede og består i dag av 35 boligbyggelag som forvalter over 100.000 boliger, hovedsakelig i borettslag tilknyttet boligbyggelagene. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger.

- Flatere prisutvikling i boligmarkedet
På landsbasis hadde boligmarkedet en relativt sterk prisvekst i august etter en rolig feriemåned i juli.

Prisene vil likevel normalt flate ut på høsten.

Mandag legger eiendomsmeglerbransjen frem den landsomfattende statistikken over boligprisutviklingen i Norge

– I fjor hadde vi en moderat prisstigning i september etter en relativ sterk prisvekst i august. Rammebetingelsene i år virker ikke å være vesentlig forandret fra i fjor, og vi forventer derfor en normal sesongutvikling med en flatere prisutvikling i boligmarkedet i høst, enn det vi har hatt første halvår. Septembertallene vil gi oss en god indikasjon på om så er tilfelle, sier nestleder Leif J Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) i en pressemelding sendt ut idag.

Sjekk prisutviklingen på din bolig først på DN.no førstkommende mandag klokken 11!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.