- Dette er ikke hverdagskost i markedet for fjellhytter, slår ansvarlig megler Jannike Seljevoll Herleiksplass i Herland Eiendom Geilo fast.

Geilo-hytta er etter all sannsynlighet er den dyreste fjellhytta som er solgt i landet så langt i år. Det bekrefter nestleder Leif J. Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF).

Da EFF la frem den årlige undersøkelsen om fritidseiendommer på fjellet tidligere i måneden var rekorden i 2013 på 8,9 millioner kroner - også dette en fritidsbolig på Geilo.

Til sammenligning ble landets dyreste fritidsbolig på fjellet i 2012 solgt på Norefjell for 9,5 millioner kroner.

Vanskelig marked
Hytta i Havsdalen har høy standard og et primærareal på over 400 kvadratmeter. Megler Seljevoll Herleiksplass forteller at eiendommen ikke har vinterbrøytet vei helt frem, men ligger «ski inn, ski ut» like ved alpinanlegg og turløyper.

Markedet for luksussegmentet i fjellheimen har i flere år vært svært krevende. Etter en periode med mye bygging og utbygging frem til 2009, har mange dyre hytter ligget til salgs over lengre tid.

Laugen i EFF mener salg i 10-millionersklassen kan bety at noe er i endring.

- Slike handler kan være et tegn på at ting begynner å løsne litt, etter en tid med et tilbudsoverheng, sier Laugen.

- Økt interesse
Akkurat nå ligger det 40 fjellhytter til salgs på Finn.no i prisklassen fra 8 millioner kroner og oppover. 12 av disse koster mer enn 10 millioner kroner.

Geilo-megler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 sier han har 6-7 hytter for salg i denne prisklassen.

- Vi merker at det er en økt interesse for de dyreste objektene, og vi ser at markedet kommer sakte og rolig krypende tilbake. Samtidig har det aldri vært store visningskøer på de aller dyreste hyttene, sier Haatuft til DN.no.

Eiendomsmegler Tore Rugsveen i DNB Eiendom Lillehammer har i dag kun én hytte i denne prisklassen til salgs.

- Når vi tar på oss slike oppdrag i dag, sier vi til selgeren at det kan ta lang tid. Vi gjør det også klart for dem at de fleste eiendommene i det dyreste segmentet blir solgt under prisantydning, sier Rugsveen til DN.no.

- Det er opptil 10 år siden dette markedet var veldig bra, og i dag er det litt kjøpers marked, tilføyer han.

- Mer ordinære hytter
Geilo ligger i Hol kommune, som ifølge EFFs årlige undersøkelse var den nest dyreste fjellhyttekommunen i fjor, kun slått av Krødsherad (med Norefjell).

Med en real prisøkning fra 2011, endte snittprisen på fritidsboliger i området i 2012 på 2,8 millioner kroner.

- Interessen for kostbare hytter i fjellet øker igjen noe. De fleste kundene våre er imidlertid interessert i mer ordinære hytter med god beliggenhet. Det er særlig etterspørsel i prisklassen fra to til fem millioner kroner, sier Seljevoll Herleiksplass.

- God beliggenhet nær alpint og turløyper er det som er viktig for kundene våre at hyttene har. Vi hører også at kunden legger vekt på et komplett tilbud som tog, hotell, butikker med mer, forteller hun.

Les også: Her selges de dyreste hyttene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.