Den 209 kvadratmeter store hytta ligger flott til med gode skimuligheter øverst i Hafjell. Likevel er hytta til Cato Strømberg vanskelig å få solgt.

Nå er den ute for andre gang, med en pris som er satt ned fra 19,9 millioner kroner til 11,9.

– Vi har hatt noen få henvendelser fra folk som ringer og vil betale omtrent halv pris, sier eiendomsmegler Tore Rugsveen i DNB Eiendom Residens.

I snart to år har fotballederen i Ullensaker/Kisa forsøkt å selge.

– Det har blitt et helt annet hyttemarked. Hvis vi får det hytta ligger ute for nå, så selger vi. Hvis ikke lar vi være, sier Strømberg.

Hverken eieren eller megleren vil si noe om hvor mye det kostet å bygge hytta.

Dyrt strøk
Situasjonen øverst i Hafjell er typisk for resten av luksushyttemarkedet. Tidligere ble flere av hyttene på Hafjell priset til 15–20 millioner kroner.

Nabohytta til Strømberg, som var eid av tidligere megler Bjørn Sellæg, gikk på tvangssalg i november for 13,5 millioner kroner. Denne hytta er langt større med sine 343 kvadratmeter og kan by på både basseng og egen spa-avdeling.

Nylig ble det satt norsk årsrekord da en hytte på Geilo gikk for 15 millioner kroner. Salget til en halv million under takst kan være første tegn på at det løsner for de dyreste fjellhyttene.

Men på Geilo ligger fortsatt to rabatterte hytter i den høyeste prisklassen ute for salg.

 

15 mill. i avslag
Steinar Mikkelsens fasjonable hytte Skarvegløtt ble i 2008 forsøkt solgt for 60 millioner kroner. Nå ligger den 663 kvadratmeter store hytta med motstrømsbasseng og vinkjeller med fuktighetsstyring ute med nedskrudd pris til 45 millioner.

Statoils representasjonshytte på Geilo ble kjøpt for 30 millioner kroner i 2007, men ble i januar lagt ut for salg til 25,5 millioner. Hytta er fortsatt ikke solgt.

 

Håper på vårløsning
Eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 på Geilo mener utbudet fortsatt er lavt blant de dyreste hyttene sammenlignet hvor mange hytter det finnes i området.

– Vi merker at det er mer interesse på visninger og at flere er ute og titter, sier Haatuft.

I de lavere prisklassene går salget lettere.

– Volumet er høyt, men prismessig er det stabilt, forteller Geilo-megleren.

I Gudbrandsdalen har de store forventninger til påsken.

– Vi opplever at det er få kjøpere over fem millioner. For de rimeligere hyttene har salget gått bedre enn på lenge i vinter. De fleste ligger på rundt 2,5 millioner, sier eiendomsmegler Tore Rugsveen i DNB Eiendoms avdeling på Lillehammer.

En undersøkelse TNS Gallup har gjort på oppdrag for Eiendomsmeglerforetakenes Forening viser at prisene på fritidsboliger i fjellet har hatt en svak oppgang samlet sett siden 2007.

 

Les også:
Alpiness vil bygge «billighytte-landsby»
Slik unngår du at hytta blir en skattebombe
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.