Sommeren 2011 ga Stein Erik Hagen 16 millioner kroner for den lille holmen Ropen i Kragerø-skjærgården.

Prisantydningen var 12 millioner kroner for den 25 mål store øya, som i tillegg omfatter flere holmer og skjær.

Hagen ville bytte ut storslagen funkis på Røssholmen med enkelt «sørlandshus» på lille Ropen, men ikke enkelt nok – for i mai i fjor avslo kommunen søknaden fordi hytta var for massiv.

Dermed sendte Hagen inn en ny søknad der den tradisjonelle utformingen av hytta er forlatt til fordel for et bygg med vesentlig lavere mønehøyde enn på hytta som står der idag.

 

Etter litt justeringer har både fylkesmammen og fylkeskommunen vendt tommelen opp, før Kragerø kommunes bygningsråd i går altså ga Hagen klarsignal til å sette spaden i jorda.

Bruksarealet for hytta blir totalt på 163 kvadratmeter, fordelt på en første etasje og en kjeller.

- Foreslo noen tilleggspunkter
- Det legges i vurderingen vekt på at man river eksisterende anneks og uthus på eiendommen og samler disse funksjonene i den nye hytta, skriver bygningssjef Per Arstein i rådmannens forslag til vedtak, som ble vedtatt.

- Holmen er allerede privatisert, og erstatningshytta vurderes til ikke å ha vesentlig betydning for de interesser som strandsonevernet skal ivareta. Videre vektlegges det at hytta trekkes lengre vekk fra sjøen og har lavere mønehøyde enn eksisterende hytte, står det videre.

Det eneste som bygningssjefen og bygningsrådet ikke ville godkjenne var en skjermvegg og «ramme» over/rundt uteplassen. Dette er med på å øke det bebygde preget i strandsonen, skriver nettutgaven til lokalavisen Kragerø Blad/Vestmar, kv.no.

- Vi la også til noen tilleggspunkter som handler om rekkefølge. Fordi vi har hatt erf#229er i Kragerø-skjørgården med at man sier man skal rive bygninger, så gjør man det ikke, sier leder Trine Jørgensen i Kragerø Bygningsråd til DN.no.

Hun peker på at det kan være risiko for at en tiltakshaver kan selge en eiendom videre til noen som ikke kjenner til et rivningskrav, slik at eiendommen ikke blir slik det er søkt om.

- Selv om det ikke kommer til å se pent ut når man sprenger ut ny kjeller, kommer hytta til å ligge mer forsiktig i terrenget, sier Jørgensen.

Hun er fornøyd med at fritidseiendommen er av den litt nøkterne sorten.

- Jeg er glad for at for at det ikke har blitt søkt om svømmebasseng og sprengning i skjær, sier Jørgensen.

Eier Kragerø-eiendommer for flere hundre millioner
Da det i 2011 ble kjent at Hagen hadde kjøpt en ny eiendom i Kragerø, sa han til VG:

– Vi har kjøpt Ropen for å bygge et mindre landsted der, sammenlignet med den vi i dag har. Jeg er for lite i Kragerø til å ha et så stort og kostbart landsted som vi har nå. Derfor vil vi bygge et mindre tilholdssted på Ropen hvis det praktiske løser seg. Øya er helt perfekt, spesielt fordi den ligger nærmere landstedene familien i dag eier, lenger inn i fjorden, sa Hagen til VG.

 

Tidligere anslag har vist at hyttene som Stein Erik Hagen og hans nærmeste eier i Kragerø kan være verdt minst 200 millioner kroner.

Hagen sa også at det kunne bli aktuelt å selge funkiseiendommen på Røssholmen, som har en antatt verdi på rundt 50 millioner kroner.

Hagen bekreftet overfor DN.no i fjor at Røssholmen fortsatt var til salgs.

Les også:
Hagens enkle hytte for «ruvende»

Stein Erik Hagen dropper sørlandsidyll (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.