For et drøyt år siden la billedkunstneren og Schibsted-arvingen Eline Huitfeldt (60) ut den 6,6 mål store eiendommen på toppen av Lagåsen i Bærum for salg med en prislapp på 60 millioner kroner.

Nå skal «Villa Gilje» leies ut for 80.000 kroner i måneden.

- Merkelig nok er det ikke særlig interesse for å komme og se på eiendommen. Jeg skjønner ikke hvorfor, sier Huitfeldt.

- Har du fått inn noe bud?

- Nei, jeg har ikke det, så nå leies eiendommen ut, sier Huitfeldt.

Advokat Torbjørn Ek har vært megler i forbindelse med salgsprosessen.

(Saken fortsetter under bildeserien)

Amabssader og selskaper

- Når du passerer 25-30 millioner kroner i dagens marked, blir det veldig trangt. Da skal alt stemme før det blir tilslag: utforming, utførelse, timing – «har vi bruk for dette huset nå»? sier Ek.

Huset ligger i et område for kulturminner, omgitt av Nansens Polhøgda og Munkebakken, i dag eid av investoren Arne Fredly. Bærum kommune har bestemt at eiendommene skal forbli store, hagene parkmessige og trærne høye og majestetiske. Huset ble bygget av den kjente eventyr-illustratøren og maleren Erik Werenskiold.

Huitfeldt kjøpte for 18 millioner kroner og har pusset opp for samme beløp.

- Dette er en fantastisk eiendom, som er veldig spesiell. Kjøperen skal ha sans for kulturhistorie. Men så langt har det ikke dukket opp noen som har matchet disse kritieriene, sier Ek.

Selv om den 450 kvadratmeter store herskapsboligen har originale vinduer og ufullendte veggdekorasjoner av Werenskiold, er den oppgradert til moderne standard.

Kjelleren er gravd ut, utstyrt med kinorom, spaavdeling med gullfliser, steamdusj, vannfall og boblebad, marmor, vaskerom med skittentøysjakt og heis for rent tøy opp til soveromsetasjen.

Ute i parken er gamle støttemurer gravd frem og restaurert. En kunstig anlagt bekk ender i en dam på nivå med en paviljong nede i hagen.

Ek anser seg ikke som utleieekspert, men antar at det er ambassader og større selskaper som er de mest sannsynlige kundegruppene for utleieboliger i denne prisklassen.

Markedets dyreste leiebolig

Lenge har en 285 kvadratmeter stor penthouse-leilighet på Tjuvholmen i Oslo vært den dyreste utleieboligen på markedet. Nå har leiligheten med en månedsleie på 97.000 kroner nettopp blitt utleid.

Leietakeren på taket av Kavringen 3, får panoramautsikt over Oslofjorden og egen «lap pool» på terrassen.

Dermed er den dyreste boligen på leiemarkedet nå den 521 kvadratmeter store Bygdøy-villaen til partner Christian Sinding i oppkjøpsfondet EQT. Strandeiendommen ved Sjøfartsmuseet på Bygdøy ble kjøpt for 40 millioner kroner i 2010, og er nå lagt ut med en månedsleie på 90.000 kroner måneden. Depositumet er på 360.000 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.