- Vi hadde et sterkt ønske om å drive eget meglerkontor og en trygg og god butikk. Det får vi mulighet til med Privatmegleren, sier Lillian Charlotte Nilsen, som nå blir daglig leder.

Etter flere år som partner i Torbjørn Ek starter hun sammen med Magnus Watvedt, Dag-Frode Aasheim og Philip Magnussen et nytt Privatmegleren-kontor på Skillebekk i Oslo. Alle fire blir partnere ved det nye kontoret som Privatmegleren i disse dager er i ferd med å signere leiekontrakt for.

- Vi er veldig glade for å få med oss disse fire, sier administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren.

- Har dere måtte lokke med penger for å få dem over?

- Vi kommer til å sørge for møbler og pc og sånn på kontoret. Vår filosofi er at de ikke skal være skadelidende når de kommer over, sier Meier.

Torbjørn Ek sier det er lite dramatikk knyttet til at de fire slutter.

- Det er aldri greit når det er oppbrudd. Dette har vært en prosess siden før sommeren. To av dem var partnere, og vi har hatt en diskusjon om veien videre. Det var greiest å skille lag. Vi ser på dette som en mulighet der vi kan spisse oss ytterligere mot høyprissjiktet, sier Ek, som gir de fire gode skussmål:

- Vi har hatt en kjempefin tid sammen. Det er flinke folk, og vi skilles i all fordragelighet.

Satser på Oslo Vest

Den første av de fire begynner om en uke og de tre andre utover i oktober. Ettersom lokalene ikke er i boks, vil de sitte på et annet kontor inntil videre, forteller Grethe Meier.

- Vi har hatt ønske om å styrke oss på Oslo Vest og rette profilen ytterligere mot dyrere boliger, samt å holde markedsandelen vi allerede har, sier Meier om hvorfor kjeden slo til da det bød seg en mulighet for å få inn de fire meglerne.

Privatmegleren har med den siste etableringen 71 kontorer, cirka 500 ansatte og rundt 350 meglere. Rundt 20 av kontorene ligger i Oslo.

Trangt i Oslo

- Det begynner å bli tett i Oslo. Vi har delt inn Oslo i soner, og det var bare på Skillebekk og Vinderen det sto åpent, sier lederen i Privatmegleren.

For en drøy måned siden skrev Dagens Næringsliv at tre av Privatmeglerens eiendomsmeglere i Bergen hadde signert med meglerkjeden Eie.

- Er det mye stollek?

- Sett i forhold til hvor mange som jobber i bransjen, så synes jeg det er lav turn-over, sier Meier, som også legger vekt på at det har vært viktig å rekruttere relativt unge meglere.

- Med det får vi et meglerkorps som kan være med på å dra Privatmegleren til å tenke nytt, og bruke sosiale medier for eksempel.

Knallmåned

Noen dager før månedsslutt kan Meier allerede melde at september blir rekordmåned for Privatmegleren.

- Det blir garantert vår beste måned noensinne. All time high! Antall solgte boliger er opp 25 prosent fra fjoråret. Det tar virkelig av nå, sier den administrerende direktøren. Hun mener årsaken er en kombinasjon av den trege høsten i fjor, lavt rentenivå og at Privatmegleren tar markedsandeler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.