- Jeg har jobbet som megler i 17 år, men kan ikke huske at jeg har vært borti noe lignende, sier daglig leder/partner Thomas Wahl hos Aktiv Grünerløkka og Torshov.

Boligselgeren sier til DN at han kjøpte leiligheten for 1.690.000 i 2007 og hadde store forventninger, siden en lignende leilighet i samme bygg gikk en halv million over takst for noen uker siden. Men ingen hadde forutsett en voldsom interesse for toromsen, som ifølge megleren er "helt ok", men ikke spesiell på noen som helst måte.

For det ble skikkelig trangt på visningen, som tok helt av: 107 interessenter dukket opp, 77 skrev seg på liste, 16 budgivere var involvert - og leiligheten med en prisantydning på 1.950.000 kroner gikk for 2,5 millioner kroner - 550.000 over takst. I tillegg kommer fellesgjeld på 124.000 for den 40 kvadratmeter store leiligheten, som ikke engang har balkong.

Det foreligger imidlertid søknad om oppføring av balkong ut fra stuen, opplyser megler.

Saueflokkmentalitet

- Det er mye riktig med denne leiligheten, både den sentrale beliggenheten inn mot et rolig gårdsrom, størrelsen og muligheten for balkong, men dette er overhodet ikke hverdagskost. Markedet er fortsatt selektivt, sier Thomas Wahl.

- Du kan ha en dårlig besøkt visning, men så setter du ned prisen et par hundretusen, og så strømmer folk til visning - og så ender prisen over utgangsprisen. Dette skjer veldig ofte - og er frustrerende. Det er en ekstrem saueflokkmentalitet, folk ser ut til å bli helt blendet av å gå i kø. Vi kjenner igjen folk fra visning til visning. Folk må bli flinkere til å tenke selvstendig og utenfor boksen. Våg å satse på leiligheter som ikke "alle" vil ha, oppfordrer megleren.

Han forteller at han nylig solgte en lignende leilighet for 380.000 over takst nedenfor Sofienbergparken i Oslo.

- Det er ikke rakettforskning hvorfor disse boligene er så populære. Det handler om tilbud og etterspørsel, for det bygges jo knapt småleiligheter så sentralt i Oslo lenger. Toromsleiligheter med attraktiv beliggenhet er superhot, sier Wahl, som ellers kan melde om en eventyrlig bolighøst.

- Vi hadde all time high både i juni og september. At boliglånsrenten nå er satt ned enda mer legger ikke akkurat noen demper på boligmarkedet. Det er mange på visning om dagen, sier han.

En uoppredd seng på visning er tydeligvis en ny trend. Og det førte i alle fall ikke til færre interessenter.
En uoppredd seng på visning er tydeligvis en ny trend. Og det førte i alle fall ikke til færre interessenter.

Populære saker på DN.no i dag:

Her ryker 5500 oljejobber

Vil kutte 500 offshore-ansatte  

- Stikker av med pengene norsk reiseliv har jobbet hardt for

Når dette skjer, svekkes boligmarkedet

- Det er definitivt mange som bare vil jobbe i Norge  

Ser ingen tapere i bolig-Norge

Boligprisene falt 0,1 prosent i september sammenliknet med august, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene 0,7 prosent: Tidenes september i boligmarkedet

- Utviklingen vitner om et stabilt boligmarked. Dette er en solid utvikling, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

Prisene er 3,6 prosent høyere enn de var i september 2013.

Slik prisutviklingen er akkurat nå, kan ikke Dreyer se noen tapere i bolig-Norge:

- Etter mange år med en negativ pristrend, kan vi endelig friskmelde Kristiansand og Sørlandet. De aller fleste byene har opplevd prisstigning det siste året. Tromsø og Bodø har sterkest prisutvikling med oppgang på henholdsvis 13,4 og 7,3 prosent, mens Sandnes og Stavanger har svakest prisutvikling med nedgang på henholdsvis 2,3 og 0,6 prosent. Men dette er en naturlig korreksjon av den sterke prisstigningen vi har sett i dette området over mange år, så jeg vil si at markedet i Stavanger har holdt seg bedre enn ventet, sier eiendomstoppen til DN.

- Så lenge boligene er riktig priset, går de bra - enten det dreier seg om leiligheter, rekkehus eller eneboliger. Og generelt ser vi et sterkt press på småleiligheter i sentrum av de større byene. Dette er ikke så rart, for sentrale småleiligheter er mangelvare, sier Christian V. Dreyer.

Les også: Når dette skjer, svekkes boligmarkedet

Her kan boligprisene falle 10-15 prosent

Så mye kan boligprisene stige