Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

 • Populære Søk:
 • Siste stillinger
 • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kristinelundveien på Frogner er en av Oslos mest populære gater (illustrasjonsfoto). Foto: Sigbjørn Sandsmark
Kristinelundveien på Frogner er en av Oslos mest populære gater (illustrasjonsfoto). Foto: Sigbjørn Sandsmark les mer

Bolig

Dette er Oslos mest attraktive gater

- Priser man objekter i disse gatene riktig, blir de nesten alltid solgt på første runde, sier eiendomsmegler i Privatmegleren.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

I Oslo er det for tiden høy konkurranse om boligene som er til salgs. I november hadde Oslo den klart sterkeste boligprisutviklingen i landet, med 0,7 prosent vekst, ifølge boligprisstatistikken til Eiendom Norge.

Noen områder er det dessuten større konkurranse i enn andre.

Eiendomsmeglerne i Oslo mener at visse områder er de mest populære, og at det dessuten er gater som oppfattes som de mest attraktive å kjøpe seg bolig i.

(Se listen over de mest attraktive gatene nederst i saken)

Kvadratmeterpris avgjørende

Topp 10 kvadratmeterpris i Oslo

Område

Kvadratmeterpris

 i kroner

Sentrum

114.718

Bygdøy- Frogner

72.800

St.Hanshaugen - Ullevål

67.800

Gamle Oslo

65.026

Uranienborg - Majorstuen

63.667

Sogn

61.117

Ullern

59.780

Grünerløkka - Sofienberg

59.673

Sagene - Torshov               59 470
Vinderen

58 986

Kilde: Finn.no

Vis mer
Ifølge daglig leder Lars-Erik Lindgreen i Aktiv Majorstuen viser kvadratmeterprisen hvilke områder som er de mest attraktive.

- Her skiller Frogner og Tjuvholmen seg ut. På Frogner, og i Oslo totalt, er spesielt adressene med utsikt på Gimletoppen de aller mest attraktive. Det så vi nylig da en leilighet her ble solgt for 254.000 kroner per kvadratmeter, sier han.

Lindgren trekker frem tre gater med særlig høy popularitet.

- Det er en del gater på Frogner og Majorstuen som «klinger» godt. Blant annet Oscars gate, Gabels gate og Jacob Aalls gate, sier han.

Ifølge Aktiv-megleren er det fasiliteter i nærområdet, utsiktsforhold, nærliggende bebyggelser, støyforhold og historikk som gjør visse gater mest attraktive.

Selges på første runde

Eiendomsmegler Anders Johan Langtind i Privatmegleren Ullevål peker også på at de adressene som er mest attraktive ofte er de dyreste adressene.

Han trekker blant annet frem Oscars gate, Thomas Heftyes gate og Kristinelundveien.

- Disse gatene er alltid gode adresser å selge i. Priser man objekter i disse gatene riktig, blir de nesten alltid solgt på første runde, sier Langtind.

«Like barn leker best»

Ut i fra verdien og prisen på eiendommene i disse områdene har de som bor her flere like kjennetegn, ifølge Langtind.

- Det er mange innenfor samme yrke, alle har høyere utdannelse, de tjener langt over snittet av befolkningen, far er gjerne på jakt med setteren i helgene, mens mor drar på jentetur til London. De kjører store sorte SUV'er og spiser gjerne lunch sammen på Bølgen & Moi i helgene. Enkelt forklart - Like barn leker best, sier Langtind.

Ifølge ham er det én grunn til at disse menneskene kjøper bolig på de «beste» adressene.

- Det er en ganske homogen gruppe som kjøper på de beste adressene. Jeg tror dette skyldes at kjøperne bevist kjøper her av den enkle grunn at de ønsker å bli identifisert med sin private adresse som igjen sier «alt» om din posisjon i samfunnet og din plass på rangstigen, sier Langtind.

Ulike egenskaper

Eiendomsmegler Alexander Johannessen i Krogsveen Gamle Oslo peker imidlertid på at to leiligheter i samme gård kan ha forskjellige egenskaper.

Johannessen trekker frem Oscars gate i vest, Marselis gate på Grünerløkka og Nonnegata i Gamlebyen som populære gater.

- Men i alle disse gatene finner vi boliger som både har gått raskt unna og det motsatte, sier Johannesen.

For i følge ham er boligens egenskaper desto viktigere enn både område og gate for kjøpere.

- De viktigste egenskapene er de man ikke får endret som lysforhold, balkong/ikke balkong, solforhold, antall rom eller støyforhold, sier Krogsveen-megleren.

Johannesen peker dessuten på at unge boligkjøpere er mer opptatt av sentrumsnære kvaliteter, enn akkurat hvilken gate boligen ligger i.

- De som har mer boerfaring, mer penger og unger har langt flere kriterier. Men også her er min påstand at de heller kjøper en bolig med de rette kvalitetene i nærheten av drømmegata, enn en bolig i drømmegata uten sol på balkongen, understreker han.

Liste over gatene meglerne mener er de mest attraktive i Oslo:

 • Oscars gate
 • Gatene på toppen av Gimle: spesielt Fritzners gate og Thomas Heftyes gate
 • P.T Mallings vei på Bygdøy
 • Kristinelundveien
 • Solveien
 • Marselis gate
 • Nonnegata
 • Gabels gate
 • Jacob Aals gate

<p> </p> <h4>Les også:</h4><h4><a href="/nyheter/politikkSamfunn/2014/12/05/1426/Oljefondet/vil-ha-oljefondet-ut-av-olje-og-gass" id="_1e8710fa-940e-4286-a411-20d62cfd7e8b">Vil ha Oljefondet ut av olje og gass</a></h4><h4><a href="/talent/2014/12/05/1444/suksessoppskriften" id="_d25ee0b2-4d7b-458e-825d-f859beb77549">Suksessoppskriften</a></h4><h4><a href="/etterBors/2014/12/05/1014/Film/rekordhye-eksporttall-for-norsk-film" id="_ab33ce02-a709-403b-8f5e-a62a2d8ad539">Rekordhøye eksportall for norsk film</a> </h4>
Eiendom Oslo Eiendom Bolig
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.