Nylig ble en toromsleilighet på 34 kvadratmeter på Majorstuen i Oslo solgt for 3.180.000 kroner.

Leiligheten, som ligger helt øverst i Holmboes gate nær den populære handlegaten Bogstadveien, fikk dermed en kvadratmeterpris på i underkant av 94.000 kroner.

Eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik i Nordvik & Partners la ut leiligheten med en prislapp på 3,3 millioner kroner.

- Det er ikke nødvendig med lokkepriser, sier Nordvik.

- Det er klart at hvis prisen hadde ligget på under tre millioner så kunne den ha blitt hausset opp. Men vi gikk ut med en pris som eieren var interessert i å selge til.

Leiligheten ligger helt øverst i en syv etasjers gård med heis. Den har vestvendt balkong, separat soverom og adresse i et sentralt og svært populært område i hovedstaden.

- Det er en helt ordinær leilighet, men den har heis og balkong. Og det er det, sier Nordvik. 

- Prisene på mindre leiligheter er høye. Det ser ut til at vi nærmer oss 100.000 kroner kvadratmeteren, konstaterer megleren.

Nils Nordvik i Nordvik og Partners. Foto:
Nils Nordvik i Nordvik og Partners. Foto: (Foto: Hampus Lundgren)

- Ingen ublu pris

Oslo var den eneste byen i Norge som unngikk nedgang i bruktboligprisene i mai, med en prisstigning på 0,2 prosent. Her er prisene nå 11,1 prosent høyere enn for ett år siden. Den sterkeste boligprisveksten i mai har vært i bydelene St.Hanshaugen, Bjerke og Grünerløkka i Oslo, hvor prisene har steget med rundt en halvt prosent.

Sjeføkonom Jan L. Andreassen minnet tidligere denne uken om at vi har sett tilsvarende utvikling i boligprisene i hovedstedene i landene rundt oss.

- Boligprisene i Stockholm, Helsinki og København er også høye. I Stockholm går småleiligheter for 200.000 kroner per kvadratmeter, sa Andreassen til DN onsdag.

- Jeg tror «Prime Oslo», de mest attraktive områdene, er på vei mot 100.000 per kvadratmeter - og det er ingen ublu pris. Ikke når man sammenligner det med hovedstedene i våre naboland, la han til.

Mener det svarer seg å kjøpe

Sammenlignet med å leie svarer det seg fremdeles å kjøpe, mener eiendomsmegler Nordvik. Selv når kvadratmeterprisen nærmer seg 100.000 kroner.

Nordvik minner om at man nå kan binde renten i fem år til i overkant av 2,5 prosent.

- Regnestykket er ganske greit, mener han. 

Med et lån på rundt tre millioner kroner vil man kunne betale ned rundt 350.000 kroner over fem år kontra å leie en tilsvarende leilighet i fem år til 12.000 kroner måneden.

- Det er jo bare å komme seg inn i markedet, sier megleren.

- Det begynner ikke å bli litt vel høyt med 100.000 kroner kvadratmeteren?

- Det er press. Alle vil bo sentralt. Alle vil bo i gangavstand til byen. Og når to-romsleilighetene løper ut til hundre tusen kvadratmeteren så er det for de som har best råd, medgir han.

Han vil likevel ikke gå med på at det er blitt for vanskelig å komme seg inn i boligmarkedet i hovedstaden.

- Jeg har sett litt på hva får du i god bane- og trikkeavstand: Sinsen, Årvoll og Bjerke. Der finner vi leiligheter til rundt to millioner som er er treromsleiligheter.

- Mulighetene er der, sier Nordvik.

Les også:

Spår sterkere boligprisoppgang neste fire år  

Seks råd mot farlig raske bolighandler

Her er ekspertens råd til boligjakten i sommer

- «Prime Oslo» er på vei mot 100.000 per kvm - og det er ingen ublu pris  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.