Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Ihus-megler Ada Kjenner har meglet på Løkka i over 14 år og opplevd en enorm prisvekst. Foto: Javad Parsa
Ihus-megler Ada Kjenner har meglet på Løkka i over 14 år og opplevd en enorm prisvekst. Foto: Javad Parsa les mer

Boligmarkedet

Her har boligprisveksten vært vill de siste årene

Det siste året har boligprisene steget formidable 13,8 prosent i dette området i Oslo. Eiendomsmegler Ada Kjenner guider deg til gatene «alle» vil bo i.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Oslo var den eneste byen med boligprisvekst i mai, og aller mest stiger prisene på trendy og urbane Grünerløkka.

- Jeg har meglet på Løkka i over 14 år, og de siste fem årene har prisveksten i hele bydelen vært enorm, sier daglig leder, partner og eiendomsmegler Ada Kjenner hos Ihus Grünerløkka og Carl Berner.

Særlig de mindre leilighetene er det stort press på, nesten uavhengig av standard og beliggenhet. Folk flokker til visning og kaster seg ut i ville budrunder der boligene ofte ender med å gå til priser langt over takst.

- Marselis gate, Fossveien, Steenstrups gate, øvre del av Markveien og området rundt Paulus kirke, samt Seilduksgata og Bjerkelundgata er de mest ettertraktede adressene på Grünerløkka. Også Karlstadgata og Teglverksgata som ligger ovenfor Sofienbergparken, og opp mot idylliske Rodeløkka med den gamle trehusbebyggelsen er blitt et svært attraktivt område. Samtidig har gatene nedenfor Sofienbergparken økt veldig i popularitet fordi det er anlagt flere miljøgater, rolige gatetun og flere hyggelige møteplasser der, oppsummerer Kjenner.

I en miniserie på fem artikler tar DN for seg fem av de mest attraktive bydelene i Oslo å kjøpe bolig i: Grünerløkka, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Majorstuen og Frogner. Hvilke gater er mest populære å bosette seg i - og hva er boligkjøperne i hvert område mest opptatt av?

Ada Kjenner forteller at området fra øvre del av Markveien og mot Akerselva i flere år har vært det mest attraktive området på Grünerløkka, og slik er det fortsatt.

- På jakt etter en totalpakke

- Hva er boligkjøperne på jakt etter når de skal kjøpe på Løkka?

- Det er to ytterpunkter: Trendy boliger med riktig beliggenhet og høy kvalitet selges raskt, har fulle visninger og går ofte over takst. I tillegg er det stor interesse for oppussingsobjekter. Folk vil gjerne skape sitt eget drømmehjem, og da gjør de alt selv, sier Ihus-megleren.

Mindre leiligheter rives vekk, nesten uansett. Når det kommer til de større leilighetene, er kjøperne mer på jakt etter en totalpakke som tilfredsstiller drømmen deres, forteller Ada Kjenner.

Partner og eiendomsmegler Helene Molle hos Aktiv Eiendomsmegling ramser opp flere av de samme gatene som Ada Kjenner.

- Steenstrups gate, Fossveien, Marselis gate og deler av Markveien og Helgesens gate. Det er de beste gatene, sier hun.

Gammel sjarm og trendy tilbehør

De mest populære områdene er ifølge Molle Olaf Ryes plass, området mellom Markveien og Akerselva og ikke minst Vulkan med Blå og Mathallen.

- Her finner du alt man måtte ønske av koselige kafeer og spiseplasser, utesteder, små nisjeforretninger og hyggelige grøntområder, forklarer hun.

Hun er helt klar på hva kjøperne er på jakt etter på Grünerløkka:

- Balkong! I alle fall nå som sommeren er på vei. Utover det ønsker de fleste den gamle sjarmen fra området med god takhøyde, store vindusflater og originale tregulv. Gjerne i kombinasjon med nytt kjøkken og bad. Leiligheter som kan vise til dette, og i tillegg har en gjennomført stil og er innredet på en bra måte med trendy tilbehør, de er superpopulære, sier Helene Molle.

Se også:

På visning i bolig som ikke eksisterer

 

Les også: Oslo-leilighet på 34 kvadratmeter gikk for 3,2 millioner

Her faller boligprisene mest - og minst

- «Prime Oslo» er på vei mot 100.000 per kvm - og det er ingen ublu pris  

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Opphetet boligmarked