De største eiendomsmeglerkjedene i Norge har ulik tro på hvor mye usikkerheten i norsk økonomi vil slå inn i boligmarkedet. Eiendomsmegler 1 tror på langt sterkere boligprisvekst i distriktet enn DNB Eiendom.

Tror lav rente trumfer dårliger tider
– Vi tenker nok annerledes enn DNB. Det er spenstig det, sier Odd Nymark, administrerende direktør i Eiendomsmegler 1 Oslo og Akershus. Han tror den lave renten har mye å si for prisutviklingen i boligmarkedet.

Administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom tror imidlertid den norske økonomien er på vei «inn i en litt annen tid». –

 Det vil slå inn i boligmarkedet. Vi ser en samlet vekst på tre prosent i boligprisene det neste året. Det er sunt for norsk økonomi og for boligmarkedet at prisveksten nå blir mer på linje med lønnsvekst og utviklingen i økonomien, sier han.

Varierer fra minus til pluss
Prognosene for hvor mye boligprisene vil endre seg de neste 12 månedene varierer veldig etter hvor i Norge man bor. Mens det er ventet et fall på rundt tre prosent i Rogaland, tror Eiendomsmegler 1 prisene vil stige med hele syv prosent  på Nedre Romerike, i Hedmark og i Tromsø.

Her kan du sjekke hvor mye din bolig kan være verdt om ett år.

 

Se DNtv: Nye super-suv fra Mercedes

Nye super-suv fra Mercedes
Nye super-suv fra Mercedes
00:25
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.