- Dette er ikke bare noe som kan ignoreres, sier en av Deutsche Banks fremste boligeksperter.

Norge ligger i den øvre delen med land der boligprisene er overvurdert, ifølge Deutsche Bank, som har analysert prisutviklingen globalt, skriver Dagens Næringsliv. .

Ifølge analysen til den tyske storbanken er norske boligpriser overvurdert med 25 prosent.

Les også: Spår stans i boligprisgaloppen

Økt risiko for global nedkjøling
Danmark (31 prosent) og Norge ligger på henholdsvis fjerde og femte plass i Europa når det gjelder overvurderte boligpriser. Europas mest overvurderte boligpriser har Storbritannia med 37 prosent.

Ifølge den tyske storbankens boligekspert Torsten Sløk er boligprisene nå på et nivå der det i stor grad handler om psykologi. Sløk mener risikoen for en global økonomisk nedkjøling har økt signifikant med utviklingen i boligmarkedet.

Ikke prissjokk
Deutsche Bank tror imidlertid ikke på noen store prissjokk for boligeierne fremover, heller ikke i Norge.

- Jeg tror ikke på store fall, men mer at det blir en mangeårig utflatning av prisene. Dette tror jeg er et globalt fenomen. Skal det bli store fall, må det skje noe drastisk med arbeidsløsheten og økonomien, men det er det ingen tegn til i Norge, Sverige eller Danmark, sier Sløk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.