– I den øverste prisklassen er folk villige til å betale mye, og mer enn det. Da er de samtidig veldig bevisste på hva de vil ha, sier daglig leder Tore Solberg ved Georg Solberg eiendomsmegling i Sandefjord.

Les også: Utbyttefest gir hyttefeber

Få dyre perler
Av de 27 hyttene Solberg har solgt hittil i år, har tre gått for over ti millioner kroner.

Flere eiendomsmeglere Dagens Næringsliv har snakket med bekrefter denne tendensen. Prisene for hytter ved sjøen fortsetter å stige, det er stor rift om de største perlene.

14 mill
Daglig leder ved ABCenter Fritid Kristiansand, Claus Eftevåg, forteller om få eiendommer til salgs ved sjøen og mange interesserte på Sørlandet.

– Vårt dyreste salg hittil i år var i Blindleia, til omtrent 14 millioner kroner, opplyser Eftevaag til Dagens Næringsliv.

Stort hopp i Østfold
Daglig leder i Estate Eiendom, Per Olav Borgås, har ikke opplevd maken til prisstigning fra et år til et annet på sine 12 år i bransjen.

Han hevder at hytteprisene i Østfold har steget med rekordhøye 20 prosent hittil i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.