Gjennomsnittsstørrelsen på nybygde hytter er nå 103 kvadratmeter mot 101 på boligen, skriver Dagens Næringsliv.

Den norske gjennomsnittshytta har vokst fra 60,6 kvadratmeter i snitt i 1986 til 102,8 kvadratmeter i år. Det er en økning på 64 prosent.

Gjennomsnittssørrelsen på de nye boligene på Østlandsområdet er i år nede i 72,6 kvadratmeter.

-Realisert gjennom hytta
– For å overleve tidsklemma må nordmenn bo sentralt, og akseptere å bo trangt. Nordmenn flest har slått seg til ro med at de ikke kan få eneboliger der de ønsker å bo, i nærheten av jobb, skoler, barnehager og kulturtilbud. Eneboligdrømmen blir i stedet realisert gjennom hytta, sier administrerende direktør Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret AS til DN.

Øye mener økt standard på hyttene med mulighet til å bruke dem som et hjem nummer to er et behov som vokser ut av trangboddhet i sentrale strøk.

Lokale miljøkrav bidrar
-Når flere hytter får tilgang til avløpsanlegg bidrar dette i seg selv til at hyttene blir større, sier Berit Nordahl, forskningssjef i Norsk Institutt for By- og regionsforskning (NIBR).

Nordahl sier lokale miljøkrav fører til flere hytter med baderomsfasiliteter og andre bekvemmeligheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.