Børsuro og renteoppgang skaper store betalingsproblemer i fjellheimen.

Utbyggeren av Krystallen leilighetsanlegg på Kvitfjell går nå til sak mot tre av kjøperne i det luksuriøse leilighetsanlegget, skriver Dagens Næringsliv.

- De siste tre månedene har min jobb vært å være pengeinnkrever og sosialkurator for gråtende kjøpere. Vi går til sak mot tre kjøpere nå. De har ikke gjort opp for seg og vi får rett og slett ikke tak i dem, sier Iver Hammeren, medeier i Krystallen Eiendom som bygger ut på Kvitfjell.

Kjøpere forduftet
For to år siden ble de 52 første leilighetene lagt ut for salg og revet vekk. 350 millioner kroner var den totale prisen. Denne julen ble siste spiker satt i treverket og nøklene overlevert til de aller første eierne. Men da kjøpssummen skulle innkasseres var ikke alle kjøperne like ivrige lenger. Ni av kjøperne betaler nå bare på rentene, og tre kan vente seg en stevning i posten over helgen, ifølge Hammeren.

"Meglerne har ikke gjort jobben sin"
Ifølge Finansavisen ønsker 20 av 52 å selge seg ut av Krystallen.

Hammeren mener det er meglerne som ikke har gjort jobben sin, og at de har solgt til såkalte investorer uten å sjekke at de har midler til å gjøre opp for seg.

- Faktum er at flere av investorene ikke eier nåla i veggen. Det er jo forferdelig ille for dem, men vi har gode marginer og tåler mye, sier Hammeren til avisen.

Christian Østby i Poppe & Co. kjenner seg ikke igjen i Hammerens fremstilling.

- Nordvik & Partners og Poppe & Co. har løst oppdraget i henhold til hva god meglerskikk tilsier og i tråd med det mandat oppdragsgiver ga oss, sier Østby til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.