Det går mot rettslig oppvask etter at en rekke kjøpere av leiligheter i fjelllandsbyen Krystallen på Kvitfjell mangler finansiering og ikke har betalt kjøpesummen som forfalt for snart åtte måneder siden, skriver Finansavisen.

Derfor står nå Krystallen i fare for å gå på et stort økonomisk tap.

Totalt snakkes det ifølge avisen om 150 millioner kroner som ikke er eller står i fare for å ikke bli betalt.

Kjøpere avisen har vært i kontakt med hevder de ble utsatt for råsalg og løfte om garantert gevinst.

Les også: - Sosialkurator for gråtende kjøpere

Utbyggerne, Gunnar Fretheim og Ivar Hammeren, raser på sin side mot meglerselskapet Poppe & co for brudd på avtalen om å avklare finansiering hos kjøperne. Utbyggerne sier Poppe & Co aldri skal ha forespurt kjøperne om finansiering. Utbyggerne har på den bakgrunn tatt ut søksmål mot Poppe & co.

Petter Andreas Poppe avviser på sin side blankt at han ikke sjekket kjøpernes finansiering og at han skal ha lovet kjøperne gevinst.

Mange ubetalte
At Petter Andreas Poppe hos Poppe & co har vært optimistiske til prosjektet illustreres ved følgende uttalelse til Finansavisen i oktober ifjor:

"Jo nærmere vi kommer overtagelse, desto høyere blir verdien leilighetene. Til dem som vurderer å selge nå, sier vi at det kan lønne seg å vente til hele prosjektet er ferdig."

Etter det avisen kjenner til er mellom 20 og 30 av de 58 leilighetene i byggetrinn A fortsatt ubetalt. Betalingen for 71 leiligheter i byggetrinn B forfaller 1. desember.

Prosjektet er 100 prosent lånefinansiert gjennom DnB Nor Lillehammer.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.