Det er overflod av fritidseiendom til salgs i fjellet, og tiden kan være inne for hyttekupp, skriver Finansavisen.

- Vi har sett en eksplosjonsartet byggevekst i fjellet. Etterspørselen derimot, har ikke fulgt samme tempo. Hytter popper opp over alt, og utbyggerne rammes. For leiligheter er det rett og slett bråstopp. Disse er til dels uselgelige. Mange hytteselgere har latt seg forlede til at egenhytta er mer verdt, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret til avisen.

Øye mener hytteutbyggerne ikke ser ut til å ha tatt innover seg det faktum at etterspørselveksten ikke er i nærheten av doblingen i antall nybygg.

"Kjøp nå"
Daglig leder Håkon Wøllo ved Eiendomsmegler 1 Hemsedal sier til Finansavisen at prisene ikke har falt, men at markedet er tregere, og at det kan gå 2-3 måneder før et eventuelt bud.

- Folk bruker lenger tid på å bestemme seg. Vi vil nok se de samme

Tendensene også fremover. I tillegg vil kanskje de aller dyreste hyttene falle noe i pris, sier Wøllo til avisen.

Hyttemegler Kristian Haatuft er det bra med folk på visning, selv om det salgsmessig går litt tregere. Han mener likevel tiden er inne for å handle fritidsbolig i fjellet nå.

- De som viser handlingsvilje nå, er de som gjør gode kjøp, sier Haatuft til avisen.




(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.