Arne Fredly og samboeren Anette Bjerke kjøpte ti leiligheter i leilighetsprosjektet Krystallen på Kvitfjell for nærmere 25 millioner kroner.

Med Fredly på laget skulle Krystallen bli et av de "frekkeste" leilighetsprosjektene på Kvitfjell.

Nå vurderer Fredly imidlertid å saksøke megler-firmaet Nordvik & Partners for "ren svindel" i salgsformidlingen, skriver Dagens Næringsliv. Det var Nordvik & Partners som solgte leilighetene sammen med meglerfirmaet Poppe & co.

Et stort antall av de kortsiktige investorene sliter nå med å gjøre opp for seg, nesten åtte måneder etter at kjøpesummen har forfalt.

"Tydeligvis ingen skrupler"
"Nordvik & Partners har tydeligvis ingen skrupler med å bedra så vel selgere som kjøpere, alt for at de selv skal kunne håve inn store nok honorarer til å kunne opprettholde fasaden som "champagnemeglere", skriver Fredly i en e-post til DN.

Fredly skriver også at de naturligvis stilte alle viktige kontrollspørsmål underveis, og at det derfor har vært sjokkerende å oppdage at investeringen i virkeligheten ble gjort på bakgrunn av svært feilaktig og direkte villedende informasjon.

Les også: - Sosialkurator for gråtende kjøpere

"Usedvanlig lav moral"
- Når vi i tillegg har fått svært uriktige opplysninger om ekstremt viktige forhold som endelig kvadratmeterpris, standard, beliggenhet og utseende, ser vi dessverre ingen annen utvei enn å heve kjøpet av andelene. Jeg vet flere andre kjøpere vurderer å gjøre det samme, skriver Fredly til avisen.

Fredly legger ikke skjul på at han er forbannet.

"Jeg kan bare nikke gjenkjennende når media avslører usedvanlig lav moral og tvilsomme forretningsmetoder blant meglere i Krystallenprosjektet. De har kun vært opptatt av én ting - å få solgt så mange leiligheter som overhodet mulig, for enhver pris og uten tanke på egen opplysningsplikt og god meglerskikk. Et slik adferd er ikke bare et grovt tillitsbrudd overfor de andre partene, sannsynligvis er den også kriminell, avslutter en oppbrakt Fredly.

  Han har hyret advokat Henrik Christensen i Ro Sommernes til saken. Christensen er advokaten Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen brukte i kampen om Norske Skog.

-Injurierende påstander
Terje Tinholt i meglerfirmaet Nordvik & Partners stiller seg fullstendig uforstående til Arne Fredlys påstander.

- Hans påstander faller på sin egen urimelighet. Arne Fredly er en erfaren investor og forretningsmann, sier Tinholt til DN.

Han hevder Fredly har vært direkte involvert i salgsprosessen av alle de ti leilighetene han har kjøpt.

- Forøvrig konstaterer jeg at Fredly har kommet med en rekke injurierende påstander som jeg vil avstå fra å kommentere, sier Tinholt til DN.

Les også: - Uselgelige leiligheter i fjellet

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.