Det går mot fullstendig blodbad i fritidsboligprosjektet Krystallen på Kvitfjell, skriver Finansavisen.

I morgen er den siste ordinære overtagelsen, og status er at det bare vil bli betalt for ni eller ti av de 73 leilighetene i bygg B.

Kilder avisen har vært i kontakt med mener eventuelt at bare en liten håndfull av kjøperne som ikke har betalt per i dag, vil komme til å betale.

Har ikke penger
Det er flere grunner til at kjøperne ikke gjør opp for leilighetskjøpene sine. Noen krever heving av hele kjøpet på grunn av at det er gjort så store forandringer at det fremstår som helt annerledes enn de ble forespeilet, mens andre ikke betaler rett og slett fordi de ikke har penger.

Les også: Fredly er forbannet
- Sosialkurator for gråtende kjøpere

Kilder opplyser til Finansavisen at det skal være engasjert fire-fem advokater på kjøpersiden for å snakke kjøpernes sak mot utbygger og eventuelt eiendomsmeglerne Poppe & Co og Nordvik & Partners.

Med en antatt gjennomsnittpris på 2,5 millioner kroner per leilighet, og at det til slutt vil mangle oppgjør fra 60 leiligheter, utgjør summen av ubetalte leiligheter 150 millioner kroner. Krystallen Eiendom er etablert med en egenkapital på 100.000 kroner, og det er DnB Nor som har fullfinansiert utbyggingen.

Tips oss om saker!



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.