Utbyggerne Iver Hammern og Gunnar Fretheim i Krystallen AS saksøkte meglerhuset Poppe & Co for ikke å ha sjekket kjøpernes finansieringsevne. I dag kom dommen.

Poppe & Co Eiendomsmegling AS er i Oslo Tingrett dømt til å erstatte tap som Krystallen Eiendom AS er påført som følge av at fem leiligheter ikke er overtatt og betalt av de respektive kjøpere i henhold til de inngåtte kjøpekontrakter.

I tillegg er Poppe & Co Eiendomsmegling AS dømt til å betale 943.431 kroner i saksomkostninger til utbyggeren Iver Hammeren og Krystallen Eiendom.

- Vi har avtalt at styreformann Jørn Terje Kristiansen i Poppe & Co Holding skal kommentere denne saken, sier Petter Andreas Poppe til DN.no.

Vil anke
Styreformann Jørn Terje Kristiansen forklarer til DN.no at de nå gjennomgår dommen for å se hvordan de skal gripe an saken.

- Det er klart at vi ikke er så glade for utfallet. Men når det gjelder dommen skal vi nå bruke ettermiddagen og kvelden for å sette oss grundig inn i den, og så treffer vi en beslutning om hvordan vi skal gripe an saken etter det, sier Jørn Terje Kristiansen.

- Er det sannsynlig at dere anker dommen?

- Ja, det tror jeg nok at er et opplagt utfall etter gjennomgangen, sier Kristiansen.

- Prinsipielt viktig dom
Utbygger Iver Hammeren er tydelig lettet etter seieren:

- Det er en prinsipielt viktig dom, sier Hammeren, som henviser til advokaten for ytterligere kommentarer.

Hans Georg Nørstrud, som blant annet bygget opp klesmerket Diesel og sportsmerket Napapirji i Norge, kjøpte åtte leiligheter for 19,5 millioner kroner i det havarerte fjellprosjektet Krystallen via selskapet Galdeberg Invest i 2007. Det året hadde Galdeberg Invest et negativt resultat på 873.000 kroner.

Les saken: Kjøpte åtte leiligheter - betalte ingenting

Nørstruds leilighetskjøp har stått sentralt i rettssaken som utbygger Krystallen Eiendom anla mot meglerfirmaet Poppe & co for ikke å ha sjekket kjøpernes finansieringsevne godt nok.

Megler Petter Andreas Poppe skal ha fortalt utbygger at han solgte leilighetene til "et solid klesfirma".

Ifølge dommen må Poppe & Co erstatte utbyggerens tap på fem leiligheter i bygg A.

DN.no kommer tilbake med mer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.