Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Anita Arntzen
Anita Arntzen les mer

Poppe må punge ut for Krystallen-leiligheter

Full seier for utbygger Iver Hammeren.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Utbyggerne Iver Hammern og Gunnar Fretheim i Krystallen AS saksøkte meglerhuset Poppe & Co for ikke å ha sjekket kjøpernes finansieringsevne. I dag kom dommen.

Poppe & Co Eiendomsmegling AS er i Oslo Tingrett dømt til å erstatte tap som Krystallen Eiendom AS er påført som følge av at fem leiligheter ikke er overtatt og betalt av de respektive kjøpere i henhold til de inngåtte kjøpekontrakter.

I tillegg er Poppe & Co Eiendomsmegling AS dømt til å betale 943.431 kroner i saksomkostninger til utbyggeren Iver Hammeren og Krystallen Eiendom.

- Vi har avtalt at styreformann Jørn Terje Kristiansen i Poppe & Co Holding skal kommentere denne saken, sier Petter Andreas Poppe til DN.no.

Vil anke
Styreformann Jørn Terje Kristiansen forklarer til DN.no at de nå gjennomgår dommen for å se hvordan de skal gripe an saken.

- Det er klart at vi ikke er så glade for utfallet. Men når det gjelder dommen skal vi nå bruke ettermiddagen og kvelden for å sette oss grundig inn i den, og så treffer vi en beslutning om hvordan vi skal gripe an saken etter det, sier Jørn Terje Kristiansen.

- Er det sannsynlig at dere anker dommen?

- Ja, det tror jeg nok at er et opplagt utfall etter gjennomgangen, sier Kristiansen.

- Prinsipielt viktig dom
Utbygger Iver Hammeren er tydelig lettet etter seieren:

- Det er en prinsipielt viktig dom, sier Hammeren, som henviser til advokaten for ytterligere kommentarer.

Hans Georg Nørstrud, som blant annet bygget opp klesmerket Diesel og sportsmerket Napapirji i Norge, kjøpte åtte leiligheter for 19,5 millioner kroner i det havarerte fjellprosjektet Krystallen via selskapet Galdeberg Invest i 2007. Det året hadde Galdeberg Invest et negativt resultat på 873.000 kroner.

Les saken: Kjøpte åtte leiligheter - betalte ingenting

Nørstruds leilighetskjøp har stått sentralt i rettssaken som utbygger Krystallen Eiendom anla mot meglerfirmaet Poppe & co for ikke å ha sjekket kjøpernes finansieringsevne godt nok.

Megler Petter Andreas Poppe skal ha fortalt utbygger at han solgte leilighetene til "et solid klesfirma".

Ifølge dommen må Poppe & Co erstatte utbyggerens tap på fem leiligheter i bygg A.

DN.no kommer tilbake med mer.